WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM GAAT DOOR MET CO2 REDUCTIE

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam wil een CO2 reductie bereiken van 16900 ton. Dit zou haalbaar zijn met deels in 2016 uitgevoerde projecten, maar ook met projecten die nog in voorbereiding zijn. Bijvoorbeeld de realisatie van een windmolen. Dat meldt het stadsbestuur op vragen van D66.

Het doel blijft 30 % besparing aan CO2 uitstoot in 2030. Dit doel heeft betrekking op de hele gemeente Schiedam. In het Klimaatbeleidsplan is opgenomen dat de CO2 uitstoot in 2014 geschat wordt op 438 kton. Volgens de landelijke klimaatmonitor was de CO2 uitstoot in 2015 ca 421 ton. De cijfers over 2016 zijn nog niet bekend.

Het Internationaal Energie Agentschap stelt dat mensen de temperatuur op aarde kunnen beïnvloeden door de wereldwijde CO2-uitstoot terug te dringen. Om een vermeende catastrofale klimaatverandering te voorkomen moet de temperatuurstijging worden beperkt tot 2 graden Celsius.

Critici wijzen er op dat de aarde altijd al warmere en koudere periodes heeft gekend. De critici van het klimaatverdrag rekenen voor dat een gemiddeld Nederlands huishouden 20.000 euro kwijt is aan de uitvoering van klimaatplannen. Het levert mogelijk een reductie op van 0,002 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *