WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ÉCHT TEGEN MEER OVERLAST VLIEGVELD

SCHIEDAM- Er is door het gemeentebestuur van Schiedam alsnog een brief gestuurd naar de minister van Infrastructuur en Waterstaat waarin wordt aangedrongen op een luchthavenbesluit waarin in ieder geval de overlast voor Schiedammers niet verder toeneemt en voor zover mogelijk juist geminimaliseerd wordt. De eigenaren van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) wordt, via de Royal Schiphol Group, geïnformeerd over de brief aan de minister. Er gaat ook een kopie naar de gemeenten Rotterdam, Lansingerland en Vlaardingen en de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Rotterdam.

Verantwoordelijk wethouder Frans Hamerslag (PS) liet in september nog weten niet direct iets te voelen voor het schrijven van een tweede brief in het kader van het participatietraject rond een nieuwe vergunning voor RTHA.  De wethouder meent dat lang niet alle Schiedammers tegen de plannen zijn van het vliegveld. Een dergelijk brief is bovendien op 1 juni al verzonden, maar de gemeenteraad stond op het tweede schrijven onder aanvoering van CDA, GroenLinks, Alles voor Schiedam, OPS en AOV.

3 reacties op “SCHIEDAM ÉCHT TEGEN MEER OVERLAST VLIEGVELD

  1. Groen links vliegt vaak, vooral onnodig kleine stukjes naar Brussel. Ze kunnen het gewoon niet hebben dat vliegen niet meer zo elitair is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *