Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM DREIGT MET INTREKKEN VERGUNNING DEELSCOOTERS

SCHIEDAM- Aanbieders van deelscooters in Schiedam kunnen hun vergunning verliezen. Dat maakt burgemeester Cor Lamers (CDA) duidelijk in aanloop naar het invoeren van het al eerder aangekondigde vergunningstelstel medio 2022. Schiedam wil ook een maximum gaan stellen aan het aantal deelscooters gebaseerd op de behoefte.

Lamers: “Aan een vergunning kun je voorwaarden verbinden. Voorwaarden die bindend zijn. Als niet aan de voorwaarden wordt voldaan wordt de vergunning ingetrokken. Dat is ook de sanctie die wij nadrukkelijk overwegen. We gaan daar ook regels in stellen. Nu kennen de deelscooterleveranciers eigen gebruiksregels die wij dan eigenlijk maar voor kennisgeving mogen aannemen. Soms vragen we of ze er nog eentje aan toe willen voegen. Straks zijn het vergunningsvoorwaarden. Dan wordt het een duidelijker stelsel. Rotterdam heeft er ook voor gekozen. Wij doen dat ook.”

3 reacties op “SCHIEDAM DREIGT MET INTREKKEN VERGUNNING DEELSCOOTERS

  1. Dat is niet te handhaven, petje achterstevoren huurt er een in Vlaardingen of Rotterdam en laat hem gewoon in Schiedam achter. Lamers zegt vaker dingen om het zeggen.

  2. Het is dat Cor Lamers zelf niet in een rolstoel zit , anders had ie zelf een paar jaar lang ondervonden, wat voor overlast die wild geparkeerde deelscooters geven .

  3. Wel ‘toevallig’ dat de initiatiefnemer om die ondingen in Schiedam te plaatsen, de pleitvaart heeft genomen, nu er hard wordt opgetreden tegen die zooi. Zou hier ook niet een dealtje zijn gemaakt om die rotzooi in Schiedam gekregen te hebben door Groenlinks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *