Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BLIJFT VOLHOUDEN: ‘AFVALSCHEIDING GOED VOOR MILIEU’

SCHIEDAM- Om zich te wapenen tegen ‘allerlei demotiverende verhalen’ blijft het belangrijk voortdurend de boodschap te herhalen dat afvalscheiding ‘goed is voor het milieu en de portemonnee’. Dat is de gezamenlijke strategie van de gemeente Schiedam en afvalinzamelaar Irado. Het stadsbestuur laat dat weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Deze boodschap wordt door de gemeente Schiedam en Irado daarom gebruikt in diverse communicatie-uitingen. Ook wordt de afvalcoah ingezet en blijft er aandacht voor afval the challenge.

Een van die zogenaamde demotiverende verhalen: Het gebruik van de nieuwe PMD-kliko’s in Schiedam is enkele maanden na hun invoering al zwaar achterhaald. Buurgemeente Rotterdam is afgelopen november gestopt met ruim tweehonderd PMD-containers. Het scheiden door inwoners van PMD is niet langer nodig in de havenstad. Bij afvalenergiebedrijf AVR haalt een geavanceerde scheidingsinstallatie het PMD uit het restafval. De AVR verwacht zo uiteindelijk 75 % van het PMD uit het restafval te halen. Dat is veel meer dan de 7 % die bewoners nu in de PMD-containers gooien.

Schiedam maakt geen gebruik van de diensten van de AVR.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *