Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BLIJ MET MILJOENENSUBSIDIE VOOR SCHIEVESTE

SCHIEDAM- ‘18 miljoen euro Rijkssubsidie om woningbouw op Schieveste mogelijk te maken’, jubelt de Schiedamse wethouder Fahid Minhas (VVD). De wethouder doet dit in reactie op het bericht dat het kabinet samen met gemeenten en provincies ruim 620 miljoen euro uittrekt om snel 27 bouwprojecten, met in totaal ruim 51.000 woningen, mogelijk te maken. Minhas: ‘Hiermee komt de realisatie van dit plan écht een stap dichterbij!’ Zonder de subsidie zouden de woningen niet kunnen worden gebouwd omdat de bouwkosten te hoog liggen.

De OntwikkelCombinatie Schieveste (OCS) heeft plannen om tussen het spoor en de A20 een multifunctionele woonlocatie te bouwen met circa 3.000 woningen. De ontwikkelcombinatie heeft het initiatief genomen voor de plannen en zijn bereid dit verder uit te werken voor eigen rekening en risico. Het streven is, om binnen 2 jaar na ondertekening van de grondreserveringsovereenkomst, de eerste gronduitgifte te sluiten voor de woningbouw.

In de plannen zijn zowel koop- als huurwoningen opgenomen. Vooralsnog gaat het om ongeveer 35% goedkope huur met 2/3 woningen gericht op studenten en 1/3 overige sociale doelgroepen. Naast woningen krijgt circa 10-30% van de nieuwe bebouwing bestemmingen voor werken en voorzieningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM BLIJ MET MILJOENENSUBSIDIE VOOR SCHIEVESTE

  1. Er staat in dit stuk om snel woningen te bouwen vervolgens 2 jaar wachten tot de grond uitgifte. ambtelijke molens draaien langzaam. Beter gezegd nog minder als een slakken gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *