Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BIJNA KOPLOPER STIJGING WOZ-WAARDE (+14,6%)

SCHIEDAM- In Schiedam is de waarde van koopwoningen het afgelopen jaar meer gestegen dan elders, toch zijn de huizen in de jeneverstad nog altijd relatief goedkoop. Dat valt op te maken uit een analyse van de gemiddelde WOZ-waarde van de woningen ten opzichte van het regionaal gemiddelde.

Wat de WOZ-waarde in Schiedam positief beïnvloedt (volgens de gemeente), zijn de locatie van een woning, de omvang, het type en de kwaliteit van de woning. De woningen in veel randgemeenten zijn ook vaak groter dan in Schiedam.

In de regio is alleen de gemiddelde WOZ-waarde voor Rotterdam harder gestegen (+15,6%) dan Schiedam (+14,6%). De overige regiogemeenten laten een lager stijgingspercentage zien. Ook als gekeken wordt naar de omringenden gemeenten en de gemeenten in Haaglanden worden meegenomen, dan is alleen Rotterdam procentueel sterker gestegen. Delft (+14,3%) blijft net achter op Schiedam, andere gemeente stijgen procentueel minder.

Ondanks deze stijging heeft Schiedam in absolute zin (2020 196.000,- euro volgens het CBS) veruit de laagste WOZ-waarde in de Randstad. Gemiddelde waarde in Rotterdam is 222.000,- euro. WOZ waarden onder de 200.000,- euro zijn alleen te vinden in Groningen, Friesland, Drenthe, Zuid-Limburg, enkele gemeenten in Overijssel en Zeeland en in de gemeente Den Helder.

Op regionaal niveau zijn de waarden in de meeste regiogemeenten hoger, maar Schiedam komt in 2020 wel dichter in de buurt van Nissewaard (201.000,- euro) en Vlaardingen ( 202.000,- euro). Waar het verschil in 2019 nog rond de 12.000 euro lag met deze gemeenten, is het nu teruggelopen tot 5.000,- euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “SCHIEDAM BIJNA KOPLOPER STIJGING WOZ-WAARDE (+14,6%)

 1. Tja, de gemeente komt inkomsten tekort, minder parkeerinkomsten door winkelsluitingen en thuiswerkers. Kun je de autobezitters niet pakken, dan de huizenbezitters maar. Colbertboys en streepjespakken op gemeentehuizen vinden altijd wel een slachtoffer.

 2. Kan me er wel in vinden.
  Ondanks dat ik een koophuis in bezit heb en meer moet gaan betalen.
  Van dat geld kunnen ze extra stadswachten aannemen, rotondes en verkeersdrempels aanleggen. Dit allemaal voor onze veiligheid.
  Uiteraard blijft er dan nog wat geld over om in het stadskantoor een extra stilte ruimte te maken.
  Zijn toch allemaal zaken waarmee je het eens moet zijn?

 3. Klopt, maar doordat huizen van zeer slechte kwaliteit voor absurd hoge prijzen worden verkocht stijgt de fictieve waarde. Het is wat de gek ervoor geeft. Mijn huis is volgens mijzelf 200.000 waard maar een makelaar vertelde dat ik er met gemak 325.000 voor kan vragen. Ik wil niet met die spelletjes meedoen, dus ik blijf lekker zitten.
  Maar doordat de fictieve waardes veel hoger is, vraagt de gemeente vele malen hogere bedragen voor de woz, rioolbelasting etcetera etcetera.
  Dat de huizen voor abnormale prijzen verkocht worden kan de gemeente hier heel goed van profiteren. Al dit soort aanslagen worden door de RBG Delfland geïncasseerd in opdracht van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *