Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BETREKT MOSKEEJEUGD BIJ STADSVISIE

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam benadert jongeren in onder meer moskeeën voor de ontwikkeling van een nieuwe Schiedamse Stadsvisie. Ook wordt geworven via de middelbare scholen in Schiedam, sportorganisaties en op diverse social mediakanalen. Naast de kindergemeenteraad krijgen ook jongeren een belangrijke rol in het proces. Hun kijk op de toekomst wordt door de gemeente omschreven als ‘over het algemeen vernieuwend en scherp’. Daarom zouden hun ideeën goed bruikbaar zijn.

De bevolkingsgroei van Schiedam zal in het jaar 2040 zijn toegenomen met 12.000 tot 15.000 inwoners. Dat is althans een voorzichtige schatting die de gemeente maakt in aanloop naar de op te stellen Stadsvisie. Volgens het gemeentebestuur is de verstedelijking één van de grote maatschappelijke ontwikkelingen waar ook Schiedam rekening mee moet houden. De grote woningbouwopgave voor de komende 10 jaar met mogelijk 6000 woningen is daar een voorbeeld van.

Vanuit de gemeenteraad wordt vastgesteld dat een stijgende lijn is te zien in het aantal mensen met een migratieachtergrond, de samenstelling van Schiedam verandert daardoor. Wat het huidige gemeentebestuur betreft vraagt die veranderde samenstelling van Schiedam nu en in de toekomst daarom om ‘inclusiviteit’.

De meerderheid van de Schiedamse bevolking tot 50 jaar heeft nu al een migratieachtergrond. Boven de 50 jaar is dit anders en heeft een ruime meerderheid nog een Nederlandse achtergrond.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *