Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BETAALT ONDERZOEK KERSTCADEAU UIT POT SOCIAAL DOMEIN

SCHIEDAM- De 30.000 euro voor het omstreden onderzoek, naar het kerstgeschenk voor Schiedamse vrijwilligers, wordt betaald uit de pot voor het sociale domein (geld bedoeld voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugd- en de Participatiewet). Dat zegt wethouder Patrica van Aaken (CDA) tegen raadslid Monique Rotteveel (LOS), die vragen stelt over de kwestie tijdens de raadscommissie. Het geld voor onderzoek gaat niet ten kosten van de vrijwilligerswaardering, bezweert de wethouder. Van Aaken: “Dat is wel het laatste wat we willen. We kijken altijd bij het sociaal domein waar er ruimte is voor onderzoeken. We hebben daar altijd wel vrijheid in.”

De wethouder bekent achteraf spijt te hebben dat de gemeenteraad niet goed genoeg is meegenomen bij de ontwikkelingen rond het kerstgeschenk voor vrijwilligers. Van Aaken: “Blijkbaar was er toch een ander gevoel bij hoe de evaluatie en het onderzoek eruit zou gaan zien.”

Het onderzoek moet ‘volledig onafhankelijk’ zijn. Daarom is gekozen voor een Rotterdams onderzoeksbureau met deze expertise. De selectie van het onderzoeksbureau zou zijn gedaan op basis van vergelijkingen op kosten, kwaliteit en ervaring. Van Aaken: “We hebben verschillende offertes opgevraagd.”

Van Aaken is vorig jaar december gestopt met het uitdelen van Proosje-muntjes als waardering voor de vrijwilligers in Schiedam. Het uitdelen van de muntjes heeft de gemeente in 2018 een bedrag van 60.000 euro gekost. Enkele jaren terug was dit nog 15.000 euro. In plaats van de muntjes (drie per vrijwilliger met een gezamenlijke waarde van 15 euro) zijn de vrijwilligers op zaterdagochtend uitgenodigd voor een gratis bezoek aan de bioscoop. Hierop kwam veel commentaar, omdat niet alle vrijwilligers in de gelegenheid waren gebruik te maken van de mogelijkheid.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *