WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SANDER DE KRAMER BIJ START LUISTERLIJN IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Luisterlijn en Incluzio openen morgen een speciale ‘Eenzaamheidslijn’ in Week tegen Eenzaamheid. Iedereen die zich eenzaam voelt en behoefte heeft aan een praatjeof een goed gesprek kan van 1 tot en met 8 oktober bellen met het speciale nummer 085 – 007 77 70.

De start van de ‘Eenzaamheidslijn’ wordt bijgewoond door tv-presentator Sander de Kramer en vindt plaats om 13.30 uur in Schiedam.

De Luisterlijn biedt het hele jaar door een luisterend oor en is er voor iedereen die behoefte heeft aan een anoniem gesprek. Eenzaamheid komt daarbij terugin één op de drie gesprekken. Er blijkt een grote behoefte aan een telefoonnummer tegen eenzaamheid. Monique van Bijsterveld, directeur-bestuurder van de Luisterlijn: “Uit onderzoek van Kantar blijkt dat maar liefst tweederde van de Nederlanders vindt dater een speciaal telefoonnummer moet komen voor mensen die zich eenzaam voelen. In de Week tegen Eenzaamheid is er een speciaal nummer beschikbaar en we hopen dat veel mensen ons ook echt gaan bellen.”

Achter de telefoon zitten dit keer niet alleen de vrijwilligers van de Luisterlijn maar de medewerkers van Incluzio. Een organisatie die lokaal actief is in onder andere wijkteams, huizen van de wijk en huishoudelijke hulp. Peter de Visser, algemeen directeur van Incluzio en zorgmanager van het jaar: “Onze medewerkers komen elke dag bij mensen thuis of spreken hen in de buurt. Eenzaamheid, isolement, het gevoel er niettoe te doen is iets wat we regelmatig tegenkomen bij jong en oud. In de buurten waar wij actief zijn werken we er al hard aan om met de buurt hier iets aan te doen. We willen ook landelijk het verschil maken op dit belangrijke onderwerp, vandaar dat we samenmet de Luisterlijn dit initiatief hebben genomen. Onze medewerkers weten als geen ander hoe belangrijk een praatje is. Daarom zet een deel van hen zich deze week belangeloos in door de telefoonlijn te bemannen en een praatje te maken met mensen die dat nodighebben.”

De ‘Eenzaamheidslijn’ is van 1 tot en met 8 oktober dagelijks geopend van 13.30 uur tot en met 21.30 uur. Iedereen die behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek kan bellen naar 085 – 007 77 70. De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar via telefoonnummer 0900-0767.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *