Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUIM 3,4 MILJOEN VOOR HERINRICHTING HOOGSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De beoogde herbestrating van de Hoogstraat in Schiedam gaat nog eens 195.000 euro extra kosten. Voor de herinrichting van de Hoogstraat werd al 2,26 miljoen euro uitgetrokken, maar het gemeentebestuur komt nu met het voorstel om dit aan te vullen tot 3,21 miljoen euro. Deze meerkosten zijn onder meer het gevolg van de toename van de bouwkosten door een aantrekkende economie.

Er moet onder meer een plan komen voor de openbare verlichting, met authentieke gevelarmaturen. Dit zou strikt noodzakelijk zijn, omdat de huidige verlichting is afgeschreven en technisch niet langer voldoet. Installatietechnisch is dit een relatief complexe ingreep in de straat, omdat de ondergrondse bekabeling van Stedin volledig wordt vervangen door een nieuw gemeentelijk net.

Ook het vooroverleg met winkeliers, pandeigenaren en omwonenden bracht extra kosten met zich mee. Daarom wordt door het gemeentebestuur voorgesteld om de 3,21 miljoen euro voor de Hoogstraat aan te vullen met het geld dat nog over is van de herinrichting van de Lange Haven, totaal 195.000 euro. Dit zou het enige bedrag zijn waar de gemeenteraad nog niet over heeft beslist.

Vorige week werd bekend dat de herinrichting van de Hoogstraat nu al 234.241 euro heeft gekost. Die kosten zijn voor het grootste deel gemaakt voor zaken als het aanstellen van een projectleider en een communicatieadviseur. In de periode 2016 tot juni 2018 is namelijk gewerkt aan een interactieve aanpak waarbij eerst overleg plaatsvond met bewoners, vastgoedeigenaren en winkeliers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “RUIM 3,4 MILJOEN VOOR HERINRICHTING HOOGSTRAAT SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *