Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJNA 19.000 EURO DUBIEUZE DECLARATIES PVDA VLAARDINGEN OPENBAAR

VLAARDINGEN- De PvdA in Vlaardingen heeft een bedrag van 18.781, 98 euro aan fractievergoedingen gedeclareerd over de jaren 2014-2015-2016 waar grote vraagtekens bij te plaatsen zijn. Dat heeft raadslid Tim Thiel namens de fractie Boers (fB) gisteravond naar buiten gebracht tijdens het door zijn fractie aangevraagde debat in de gemeenteraad. De cijfers wekken woede op bij PvdA-fractievoorzitter Stefanie Solleveld, die de cijfers poogt te ontkennen en de burgemeester vraagt of openbaarmaking van de PvdA-declaratie zomaar is toegestaan. Solleveld vangt bot: het openbaar maken blijkt te mogen.

Met overgrote meerderheid stemmen vrijwel alle partijen de twee pogingen weg van de fB tot een extern onderzoek naar de fractievergoedingen. Opmerkelijk punt: het amendement inzake controle fractievergoedingen kan rekenen op steun van de fractie Boers, Beter voor Vlaardingen, CU-SGP en …de PvdA.

Een poging van de PvdA om de fB vervolgens verdacht te maken mislukt. Ook het smoren van het debat gaat enigszins mis. Solleveld grijpt namens de PvdA toch naar de microfoon: “Ik was naar aanleiding van dit debat niet van plan om iets te zeggen, want wat ik uit de commissie naar voren kreeg was dat eigenlijk als enige die dit debat wilde agenderen was de fractie Boers. Dat de fractie dit zelf als bespreekpunt wilde…ja, met wie ga je dat debat voeren? Met jezelf? Dus toen dacht ik, ik hou gewoon mijn mond. Maar ik word hier ongeveer letterlijk aangesproken. Meneer Boers wil een onderzoek naar cijfers die volgens hem niet openbaar of publiekelijk zijn of niet terug te vinden, maar blijkbaar heeft hij wel precies op een rij wat de PvdA in de jaren 2014-2018 heeft uitgegeven.” Waarna Solleveld nog maar eens herhaalt: “Kijk, de PvdA heeft niks te verbergen, maar volgens mij is er een afspraak gemaakt dat vanaf 2018 openbaar te maken. En nu staat de heer Thiel hier gewoon blijkbaar de financiële gegevens van de PvdA openbaar te maken. Ik vind het allemaal heel bijzonder.”

Hoe het dan wel zit blijft onduidelijk. Het uiteindelijke voorstel voor een grondig onderzoek naar alle declaraties wordt weggestemd door bijna alle partijen, inclusief de PvdA.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BIJNA 19.000 EURO DUBIEUZE DECLARATIES PVDA VLAARDINGEN OPENBAAR

  1. Het begint met een snoepje daarna wordt het een appel en voor je het weet zit je in de politiek.
    Of het links is, PvdA of rechts VVD, deze politici zijn uitsluitend bezig voor zichzelf.
    Niet voor u en niet voor mij uitsluitend de politicus is belangrijk.
    In de lokale fracties of landelijk allemaal hetzelfde.
    Ironie van het geheel: alleen Geert Wilders die kan dit niet doen hij heeft tenslotte 24/7 politie bewaking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *