WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAMS OUD-WIJKRAADSLID WIL D66’ER UIT TWEEDE KAMER HOUDEN

ROTTERDAM- Als het aan het voormalig Rotterdamse wijkraadslid Rick Timmer (voorzitter Wijkraad Pendrecht-Zuidwijk) ligt keert D66’er Sidney Smeets (foto) niet terug in de Tweede Kamer. Toch is een terugkeer van Smeets logisch nu D66’er Paul van Meenen verhuist van de Tweede naar de Eerste Kamer. Smeets heeft daarmee het recht om zijn Tweede Kamerzetel weer in te nemen. Timmer staat op 27 maart voor de politierechter, omdat hij advocaat en oud-Kamerlid Smeets heeft uitgemaakt voor ‘kleuterneuker’. Smeets eist een schadevergoeding van 1300 euro.

Smeets raakte in 2021 al in opspraak na berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij tientallen jongens waarvan hij op de hoogte was van hun leeftijd. Dat bevestigden meerdere slachtoffers vorig jaar aan Het Parool. De politicus schreef bijvoorbeeld na een ‘ontmoeting’ met een 15-jarige dat het zijn ‘foutste fantasie’ is om seks te hebben met iemand jonger dan 16. Smeets was in het verleden niet alleen de advocaat van pedofielenvereniging Martijn, maar ook voorvechter daarvan. In een landelijke advertentie in 2014 sprak hij zijn steun uit voor de vereniging die later verboden werd. In de week voor het verbod ondertekende hij een open brief waarin werd opgeroepen vereniging Martijn niet te verbieden. Smeets was een van de ondertekenaars, naast onder anderen Freek de Jonge, Arnon Grunberg en Tommy Wieringa.

Op 15 april 2021 werd bekend dat Smeets eieren voor zijn geld koos en aankondigde, na een Kamerlidmaatschap van ruim twee weken, om de Tweede Kamer weer te verlaten. Toen betroffen de aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag nog geruchten.

Timmer heeft vorig jaar vrijwillig zijn taken bij de Wijkraad neergelegd na klachten bij de gemeente over zijn uitlatingen op sociale media.

6 gedachten over “ROTTERDAMS OUD-WIJKRAADSLID WIL D66’ER UIT TWEEDE KAMER HOUDEN

 1. Ontucht met minderjarige is nog altijd strafbaar. Waarom geen vervolging van dit figuur. D66 hoort hem uit de partij te zetten. Dan maar een zetel minder in de kamer. Maar het feit dat dit allemaal niet gebeurt zeg heel veel over die partij!!

  1. Omdat er alleen sprake is van ‘ontucht’ (behalve enkele uitzonderingen, die hier niet spelen) , wanneer de slachtoffers jonger zijn dan 16…..

   En vooralsnog waren de jongens waarmee Smeets daadwerkelijk contact heeft gehad, 16+.

   Ik kan de wet niet mooier maken dan deze deze is…..

 2. Als je hem pedo of pedofiel op social media noemt, dan is de kans groot dat je wordt vervolgd voor belediging. Maar de definitie van pedo of pedofiel is als volgt: Volwassene die seksueel geprikkeld wordt door kinderen. Smeets laat in berichtgevingen weten dat het zijn ‘foutste fantasie’ is om seks met iemand van onder de 16 te hebben en wel het risico te willen nemen als de jongen waarmee hij toen seks had iemand kent die ‘onder de 16’ is en de jongen hem ‘vertrouwt’.

  Daarom is het raar dat hij zich beledigd voelt want hij IS gewoon een smerige pedofiel! Dit moet toch voldoende zijn om een onderzoek te starten óf hem bij voorbaat te weren uit de Tweede Kamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *