Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAMMER (25) ACHTER WIETKWEKERIJ VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Een Rotterdammer is verantwoordelijk voor de wietplantage in de Datheenstraat in Vlaardingen-West. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man gedagvaard om voor de politierechter te verschijnen.

De 25-jarige R.E. W . uit Rotterdam exploiteerde de hennepkwekerij in de periode van 12 tot 19 augustus 2020, meente het OM. Bij de ontmanteling zijn 62 hennepplanten afgevoerd.

De politie kreeg op woensdag 20 augustus een melding van een inbraak in de Datheenstraat. Bij het onderzoek troffen zij de hennepkwekerij in werking aan. Er was geen sprake van stroomdiefstal.

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *