Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAM TREKT KNIP VOOR TERRASSEN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Horecabedrijven in Hoek van Holland mogen een extra ruim terras plaatsen op het Brinkplein en er is toestemming voor een groter uitgiftepunt. De gemeente Rotterdam is daarnaast bereid bij te dragen in de kosten, om zo de economie te stimuleren (die door de aanhoudende lockdown in een zeer zware crisis is beland). Er is 3.600 euro subsidie beschikbaar. Bedrijven in de Prins Hendrikstraat komen in aanmerking voor een cheque van 500 euro, om de buitenruimte te verfraaien.

Vorig jaar was er ook al een plan voor ruime terrassen op het Brinkplein. Dit jaar is er een nieuw plan gemaakt met de zittende ondernemers, broodje Unicum en Saam op de hoek (de nieuwe ijssalon in het oude VVV pandje).

De terrassen vallen binnen de bestaande vergunningen. De gemeente staat een extra groot uitgiftepunt toe. Normaal mag dat hooguit 2 m2 zijn, maar dan zouden alsnog medewerkers van bijvoorbeeld Hotel Amerika met volle dienbladen de Rietdijkstraat over moeten steken. Er is daarom met de Directie Veiligheid afgesproken dat hier een iets groter uitgiftepunt mag komen.

Vanwege de lockdown waren de horecabedrijven maanden gedwongen gesloten. Vanuit de gemeente is nu toestemming om grotere terrassen te openen. Dat heeft te maken met de dwangmaatregel van 1,5 meter afstand.

2 reacties op “ROTTERDAM TREKT KNIP VOOR TERRASSEN HOEK VAN HOLLAND

  1. dat foto is van en podium voor en braderie en paar jaar geleden niet het vergrote van hun terras. De Chinese is nu de bestande klein terras wit an schilderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *