RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAM KAN LEVEN MET KOLENCENTRALES OP GROOT VERMOGEN

ROTTERDAM- Het gemeentebestuur van Rotterdam snapt dat het kabinet, voor de komende winter, de kolencentrales op een groot vermogen wil laten draaien, om de gasberging aan te vullen. Dat krijgen PvdA en GroenLinks in de gemeenteraad te horen. De twee oppositiepartijen vrezen dat door het kabinetsbeleid Rotterdam op grote achterstand komt om de klimaatdoelen te halen.

Burgemeester en wethouders van Rotterdam benadrukken dat zij het Rijk wel willen verzoeken een bijdrage te leveren aan de compensatie van de extra, onvoorziene CO,-uitstoot waar Rotterdam door het opstarten van de kolencentrale mee te maken krijgt. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de inzet op schone energiebronnen. Ook probeert de gemeente de situatie te benutten door in te zetten op isolatie en besparing. Het college laat weten: ‘We werken onze plannen hiervoor verder uit, waarbij we maximaal inzetten op CO, effect en inspelen op alle kansen die het Rijk hiervoor biedt. We zullen de DMCR hierop kritisch laten toetsen. Overigens blijft de sluiting van alle kolencentrales in 2030 onveranderd en zal dit nog steeds bijdragen aan het behalen van ons klimaatdoel in 2030.’

Tijdens een persconferentie in juni heeft het Kabinet duidelijk gemaakt dat de kolencentrales weer harder moeten gaan draaien. Deze maatregel, in combinatie met andere maatregelen, wordt genomen om te voorkomen dat huishoudens deze winter in de kou zullen zitten.

Met de klimaatdoelen wordt mogelijk een vermindering van de (vermeende) opwarming van de aarde met 0,0003 graden C in 2040 bereikt.

3 reacties op “ROTTERDAM KAN LEVEN MET KOLENCENTRALES OP GROOT VERMOGEN

  1. Wat de opwarming van de aarde betreft, zijn die bommetjes die we onbeperkt aan Oekraïne schenken wel CO-2 neutraal? En bevatten die niet teveel stikstof en drijfgassen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *