Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM VERBOD OP AIRB&B IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er moet snel paal en perk worden gesteld aan de verhuur van woningen in Schiedam aan toeristen. De SP dringt hierop aan vanwege de komst van het Eurovisie Songfestival en het risico op ongereguleerde verhuur, waardoor de kans op overlast toeneemt.

De gemeente Rotterdam is al begonnen met het aan banden leggen van verhuur via Airb&b. Schiedam loopt nu het risico dat bedrijfsmatige Airb&b verhuurders uitwijken naar de jeneverstad, zo vreest de SP in Schiedam. De socialisten willen dat Schiedam regels op gaat stellen voor het beperken van vakantieverhuur van woningen. Gedacht wordt aan het afdragen van toeristenbelasting en een verbod op het bieden op kamerverhuur (multilisting).

Volgens de SP maken websites als Airb&b en Windu het makkelijk voor particulieren om woningen te verhuren aan vakantiegangers, maar een woning is bedoeld om in te wonen en niet om te verhuren als hotel(kamer), vindt de SP. Bovendien kan de groei van ongereguleerde verhuur de toegang tot de woningmarkt beperken.

Een mogelijk Schiedams verbod wordt besproken bij de behandeling van de Verordening beheer woonruimtevoorraad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *