Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM SPOEDRAAD MILJOENENTEKORT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Fractie Boers (fB) vraagt alle fracties om steun om liefst nog deze week een spoedraadsvergadering te houden over de financiële situatie waarin de gemeente ineens blijkt te verkeren. De oproep is aan het begin van de avond lauw ontvangen door de fractievoorzitters van PvdA, AOV en ONS.Vlaardingen. In de radiostudio van Omroep Vlaardingen is het tekort van 8 miljoen euro met hen besproken in het programma Vlaardingen Vandaag.

Afgelopen week deed het college het tekort van 8 miljoen euro af met een persbericht, met daarin de oproep om met de raad in gesprek te gaan over uitgaven en bezuinigingen. FB vindt dat een prima voorstel, maar niet voordat er in een openbaar debat is gesproken over de oorzaken van waarom er telkens tegenstrijdige berichten naar buiten komen.

“Voordat we kunnen gaan nadenken over een begroting en over op welke zaken er bezuinigd moet gaan worden, moeten we eerst zien uit te vinden hoe het toch komt dat we al jaren telkens weer volledig tegenstrijdige berichten krijgen over de financiële toestandvan de gemeente”, aldus fractievoorzitter Ron Boers.

Juist vanwege de ernst van de situatie wil fB meteen aan de slag: nog deze week een spoedraad over die oorzaken, zodat de politiek daarna direct naar voren kan gaan kijken naar oplossingen. Boers: “Het is net als met puisten; je kunt ze wel uitknijpen, maar als je niet op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak, blijven ze gewoon elke keer terugkomen.” Juist als we – raad en college – gezamenlijk uitvinden waar de oorzaken liggen, kunnen we ook gebroederlijk gaan werken aan een betere financiële toekomst, vindt fractie Boers: “En dat moeten we volledig openbaar doen, want het gaat hier wel over de portemonneevan de Vlaardingers.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *