Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM INFORMEEL OVERLEG ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er moet op de kortst mogelijke termijn een ‘Vlaardingensessie’ of ‘benen-op-tafel-sessie’ (breed informeel overleg) komen over de huisvesting van arbeidsmigranten in Vlaardingen. Een verzoek daartoe komt van de fractie Boers (fB).

De fractie licht toe: ‘In Vlaardingen speelt de huisvestingsproblematiek rond arbeidsmigranten al jaren. De woningmarkt zit mede daardoor volledig op slot, Vlaardingers komen niet meer aan een woning, en dan speelt er ook de woonoverlast. Extra tijdsdruk vormt nog de sloop van de Valkenhof eind van dit jaar, waar nu nog arbeidsmigranten wonen.’

Wat de fB betreft nemen aan zo’n informeel overleg vertegenwoordigers deel van gemeente (raad, college ambtenaren), inwoners/VVE-bestuurders, en deskundigen op gebied van (migranten)huisvesting aan. Denk aan beleidsmakers van een ministerie (wettelijke mogelijkheden) en van de gemeenten Schiedam (huisvestingsvergunning), Amsterdam (huisjesmelkers) en Waalwijk (grootschalige campus voor arbeidsmigranten).

Deze eerste Vlaardingensessie zou gevolgd moeten worden door een tweede sessie met alleen de Vlaardingse deelnemers, waarna het thema dan zo snel mogelijk ook formeel kan worden behandeld door de gemeenteraad.

Voordeel van een informeel overleg is volgens de fB dat er buiten politieke kaders wordt gediscussieerd. Eerder leidde zo’n Vlaardingensessie in zeer korte tijd tot overeenstemming over invoering van de Rotterdamwet.

FB denkt aan twee bijeenkomsten kort achter elkaar, en stelt voor om die bijeenkomsten niet in het stadhuis te houden maar bijvoorbeeld in de Harmonie. Ook zou het zinvol zijn om een extern, niet politiek, gespreksleider in te schakelen.

De eerste bijeenkomst kan om 18.00 starten met een broodje en soep. Eerst komen inwoners van Vlaardingen aan bod met hun verhalen en problemen. Daarna volgen de genoemde externe sprekers die al langer met deze problematiek werken.

Een aantal dagen later, nadat de opbrengst van de eerste avond is bezonken, volgt de tweede bijeenkomst. Op basis van de eerste avond kijken de Vlaardingse deelnemers naar concrete lokale oplossingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *