Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROCKART HOEK VAN HOLLAND WIL NU NAAR HOORN

HOEK VAN HOLLAND- Museum RockArt wil Hoek van Holland verlaten voor een nieuwe locatie in Hoorn. Het museum denkt na over een samenwerking met het Museum van de Twintigste Eeuw uit Hoorn. Beide musea zien kansen om een gezamenlijk museum op te zetten in het stadhuis van de gemeente Hoorn.

Vorige week werd bekend dat RockArt definitief niet verhuisd naar Alphen aan den Rijn. Uit een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn zou blijken dat het binnenhalen van het museum geen haalbare kaart is.

RockArt wil weg uit Hoek van Holland wegens ruimtegebrek op het bedrijventerrein waar het nu is gevestigd.

In Museum RockArt vindt u de Nederlandse popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren vijftig tot nu. Van Armand tot ZZ en de Maskers, van Indorock tot de Golden Earring en van Jazz tot Rock & Roll. De collectie bestaat onder meer uit gitaren, drumstellen, bühnekleding, posters, gewonnen prijzen, gouden en platina albums, flipperkasten, oude versterkers en van alles en nog wat in relatie met popmuziek. De unieke beeld- en geluidsfragmenten maken de exposities compleet. Ook staan in het museum de originele Radio Veronica studio’s uit de jaren ’60 opgesteld. Deze ‘trip down memory lane’ is een echte aanrader voor muziekliefhebbers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *