Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RIVM-GRAFIEK VLAARDINGEN ONDERGRAAFT ‘TWEEDE GOLF’

VLAARDINGEN- Dit zijn de recente RIVM-gegevens over de zogenaamde ‘tweede golf’ in de gemeente Vlaardingen. Het laat zien dat die tweede golf er helemaal niet is. De grafiek wordt online verspreid door emeritus hoogleraar Pierre Capel (Immunologie, Universiteit Utrecht). Blauw zijn de positieve testuitslagen. Groen zijn de ziekenhuisopnamen en rood zijn de overledenen mét Covid-19 (naast alle feitelijke doodsoorzaken als kanker en hart- en vaatziekten).

Capel: “Uit deze recente RIVM-gegevens blijkt dat de test geen correlatie heeft met ziekenhuisopnamen of sterfgevallen. Hiermee wordt aangetoond dat er geen tweede golf is.”

De Vlaardingse gegevens komen uit een hele reeks vergelijkbare grafieken van gemeenten als Delft, Den Haag, Groningen, Hengelo, Hilversum, Nijmegen, Papendrecht, Rijswijk, Rotterdam en Utrecht. Allemaal met eenzelfde beeld: een exponentiële curven van ‘corona-gevallen’: misleidend, omdat ook het aantal tests exponentieel is toegenomen.

De bewijsvoering van de gepensioneerde expert staat haaks op het feitenvrij betoog van de Vlaardingse burgemeester Bas Eenhoorn (VVD). Die zie vorige week letterlijk: ‘We weten ondertussen dat heel erg eenvoudig er een haard kan ontstaan van besmetting, die vanuit de jeugd doorgaat naar ouderen. En voor dat je het weet krijg je een explosie, ergens in Vlaardingen. Dat willen we niet.”

De sterftecijfers zijn al sinds februari vele malen lager dan voorspeld, de meest kwetsbare groepen zijn inmiddels duidelijk omschrijfbaar (50% van de overleden patiënten was 83 jaar of ouder. Merendeel (70%) van de overledenen jonger dan 70 jaar had een onderliggende aandoening (43% cardiovasculair lijden, 26% diabetes mellitus en 24% een chronische longaandoening) en de overgrote meerderheid (RIVM: 98%) maakt het (zeer) licht door.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “RIVM-GRAFIEK VLAARDINGEN ONDERGRAAFT ‘TWEEDE GOLF’

  1. Wat fijn dat deze site dit allemaal zo precies uitzoekt en het allemaal zo zeker weet. Heeft u voor ons ook nog een doktersrecept misschien? Hoeveel mg (hydroxy)chloroquine en zink was het ook alweer?

  2. Wees blij met een ander geluid dan de MSM.
    Er zijn gelukkig ook nog mensen die geen oogkleppen op hebben en om zich heen durven kijken..
    Waterweg actueel, ga zo door!

  3. SCHANDALIG! we worden belazerd waar we bij staan. Van de 38.000 zknhuisbedden in nl, liggen er maar liefst 551 BOMVOL met Corona patiënten. Van de max 2000 IC plekken (bron: Gommers) liggen er 150 bedden BOMVOL met corona. Totaal aantal mensen op de IC nu: 749 van de 2000. En zkhuizen beginnen al reguliere zorg af te stoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *