Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘RISICO STABILITEIT KADEMUUR BIJ KOEMARKT SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De aanpak van de Koemarkt Waterkanten in Schiedam kan niet worden uitgevoerd wanneer de gemeenteraad niet akkoord gaat met de herinrichting van de Hoogstraat. Het risico zou dan zijn dat op termijn de stabiliteit van de kade op deze plaats in het geding komt en de werkzaamheden alsnog met spoed uitgevoerd moeten worden. Daarvoor waarschuwt het stadsbestuur.

Alle herinrichtingsplannen voor de Schiedamse binnenstad zijn met elkaar verboden sinds de aanpak van de Lange Haven. Bij het schrappen van de herinrichting van de Hoogstraat is de consequentie dat de klus Lange Haven niet helemaal wordt afgemaakt, omdat ook de waterkant bij de Koemarkt bij die aanpak hoort.

De Koemarkt is een belangrijke entree naar de binnenstad (Lange Haven en Hoogstraat). Het gemeentebestuur laat weten: ‘Het Koemarktplein bestaat nu uit een lappendeken van diverse bestratingsmaterialen en verouderd straatmeubilair. De verlichting van de Koemarkt is verouderd en niet functioneel. Voor dit deelproject valt met een integraal ontwerp veel te verbeteren, maar zonder budget gaat dat niet.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *