WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘RIJK VERGOEDT AAN SCHIEDAM ECHT ALLE KOSTEN OEKRAÏNERS’

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam denkt nog altijd dat alle kosten voor de huisvesting van Oekraïners worden vergoed door het Rijk. Aan de fractie LOS wordt dat duidelijk gemaakt wanneer hun fractievoorzitter informeert naar de stand van zaken. Burgemeester Cor Lamers (CDA) laat weten: ‘Tot nu toe zijn alle declaraties van gemeenten en van de Veiligheidsregio toegekend.’

Monique Rotteveel (LOS): ‘Voorlopig schiet de gemeente de kosten voor en worden er zinnen gebruikt, betreft de vergoedingen, als ‘naar het zich laat aanzien’ en ‘we verwachten te ontvangen’.

Volgens de burgemeester heeft het Rijk meerdere malen expliciet kenbaar gemaakt, ook in Kamerbrieven, dat de gemeenten financieel volledig gecompenseerd worden. Voor de gemaakte kosten van opvang van Oekraïners is voor 1 september de declaratie voor de periode februari-december ingediend.

3 reacties op “‘RIJK VERGOEDT AAN SCHIEDAM ECHT ALLE KOSTEN OEKRAÏNERS’

  1. Het maakt geen bal uit of die lui hun luilekkerland uit de door de burger betaalde gemeentekas krijgen of dat ze hun wodka uit de (eveneens door de werkende burger opgehoeste) staatskas krijgen. Feit is en blijft, WIJ betalen het, linksom of rechtsom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *