Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RIDDERTOERNOOI VLAARDINGEN: ANDERHALVE MAN EN EEN PAARDENKOP

VLAARDINGEN- Het riddertoernooi in het Vlaardingse Oranjepark heeft zaterdag op geen enkele manier de bezoekersaantallen benaderd van de editie 2018 in de Broekpolder. De tribunes in het park blijven zo goed als leeg. Er is nauwelijks sprak van een daadwerkelijk publiek.

Het historische evenement Slag bij Vlaardingen, ter gelegenheid van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen, kreeg vorig jaar meer dan 15.000 mensen naar de Broekpolder. Daar werd de historische slag met ridders te paard nagespeeld nabij een middeleeuws kampement. De strijders voerden twee maal de veldslag op. Belangstellenden werd geadviseerd een half uur van tevoren al een plekje te zoeken op de zittribune of op de dijk.

De stichting achter het riddertoernooi in de Broekpolder had na afloop wel grote moeite met de financieel afwikkeling. De btw aftrek waarop de Stichting Vlaardingen 1018 rekende bleek een complexe aangelegenheid.

In januari kwam burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) desondanks met de aankondiging van een kleinschaliger evenement dat elk jaar wordt herhaald. Die eerste kleinschalige editie betreft de opvoering dit weekend.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “RIDDERTOERNOOI VLAARDINGEN: ANDERHALVE MAN EN EEN PAARDENKOP

  1. De herdenking in het centrum was leuk, de chirugijnen helemaal, en eigenlijk was dat al ruim voldoende. De combinatie met open Monumentendag was slim. Het oranjepark ligt teveel buiten de running om er een logisch geheel van te maken. Mensen lopen niet door en je moest echt op tijd zijn want het was geen doorlopend gebeuren.
    Tip voor volgend jaar: hou het alleen in het centrum en zet er een soort “middeleeuwse” foodtrucks bij. Dat slaat altijd aan.

  2. Wat een zuur verslag. Bij de opening op de zaterdagochtend moest de publieksstroom nog op gang komen, maar de verslaggever is kennelijk niet op de zaterdagmiddag of op de zondag wezen kijken, toen de tribune vol zat en het ook rondom de toernooiarena vol stond met publiek. De 32.000 man van vorig jaar hebben we niet gehaald, maar dat was ook nooit de bedoeling. Dit evenement is bewust kleiner opgezet. We hadden wel een kwalitatief hoogstaand programma, en wederom prachtig weer en een uitstekende, ontspannen sfeer. Publiek, deelnemers en organisatie hebben genoten.

  3. Ik denk dat dit artikel geen recht doet aan dit in verhouding tot de Broekpolder vorig jaar kleine evenement. Zaterdagmiddag was het gezellig druk maar zondag was het gewoon echt druk. De tribune en de banken zaten vol en ook langs de hekken stonden mensen te kijken naar het riddergevecht. Ik denk dat veel mensen genoten hebben van dit kleinschaliger evenement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *