Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RESET THE VALUES: FOTO EXPOSITIE CENTRUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bewoner én beeldend kunstenaar Monique Tameris ontwierp en maakte zeven kronen gebaseerd op zeven afvalstromen. Met deze kronen wil ze ondernemers die duurzaam werken letterlijk kronen en hen op deze manier belonen voor hun goede werk. Met fotograaf Nico Goedegebuur zette ze zeven ondernemers op de foto. Deze foto’s en de zeven originele kronen zijn van 7 tot en met 31 mei te bewonderen tijdens de foto expositie ‘Reset the Values’ in de etalage van de bekroonde winkels in het centrum van de stad. Er is een plattegrond gemaakt, waarop de locaties zijn aangegeven. Deze is te vinden op www.moniquetameris.nl. Kinderen kunnen met hun eigen schatkaart op pad. De kronen zijn “LIVE” te aanschouwen in de ramen van architectenbureau ARD aan de Appelmarkt/Hoogstraat.

Toen tijdens de eerste lockdown iedereen thuis kwam te zitten, begon iedereen spontaan zijn huis op te ruimen en dikten de rijen voor de milieustraat steeds verder aan. Dit zette Monique aan het denken over onze afvalproductie, duurzaamheid en het geven van een tweede leven aan items. Ook vroeg ze zich af of de winkels in de buurt duurzaam werken. Toen ontstond het idee om van de zeven afvalstromen kronen te maken en deze te koppelen aan zeven ondernemers die duurzaam werken. Ze voegde de daad bij het woord en ontwierp zeven tiara’s die een poëtische vertaling zijn van de zeven afvalstromen gft, papier, glas, plastic textiel, metaal en overig afval. Wil je weten welke ondernemer welke afvalstroom vertegenwoordigd? Ga dan naar www.moniquetameris.nl en vraag de plattegrond op.

Praktische informatie:

Data: 7 tot en met 31 mei 2021 (24 uur per dag)
Locatie: Schiedam-Centrum Algemene informatie: i-Punt Schiedam
Plattegrond: i-Punt Schiedam, bij alle bekroonde ondernemers, via getoonde QR-code of www.moniquetameris.nl
Voor wie: alle leeftijden.
Kosten: gratis

Reset the Values is een initiatief van Monique Tameris en werd ondersteund door Stichting Mooi Werk bureau voor cultuurparticipatie & kunsteducatie en de gemeente Schiedam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *