Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OUD-MEDEWERKERS OMROEP VLAARDINGEN TEGEN ZENDMACHTIGING’

VLAARDINGEN- Twee oud-medewerkers van Omroep Vlaardingen hebben geprobeerd de verlenging van de 5 jaarlijkse zendmachtiging tegen te houden. Daarvan is men overtuigd bij de raadsfractie van Beter voor Vlaardingen (BvV). Gisteravond besloot de gemeenteraad de omroep ook de komende jaren de ruimte te geven, tot verbazing van de fractie Boers (fB). Het Programma Bepalend Orgaan (PBO) zou niet representatief zijn.

Ben Trooster (BvV): “Het zijn twee teleurgestelde mensen, binnen die omroep, die deze actie op touw hebben gezet. Blijkbaar hebben die alleen de heer Boers kunnen overtuigen. Jammer dat die twee mensen niet de grootsheid hebben om het algemeen belang op één te zetten. De omroep is financieel kerngezond.”

De fB wijst erop dat de PBO een representatieve lokale afspiegeling moet zijn en voldoen aan de eisen van het Commissariaat voor de Media. FB: ‘De omroep voldoet echter in samenstelling en functioneren niet aan deze eisen. Zo is er maar 1 vrouw, geen vertegenwoordiger van een minderheid en LBGTQ+ gemeenschap in het PBO vertegenwoordigd en is het bedrijfsleven totaal niet vertegenwoordigd. Het ontbreekt zodoende aan representativiteit en diversiteit.’

Wethouder Bart de Leede (GroenLinks): “Ik begrijp zijn zorgen dat wij een verkeerd besluit zouden nemen. Het is zo dat wij niet zozeer een besluit nemen om de omroep goed te keuren, ja of nee, wij brengen een advies uit aan het Commissariaat voor de Media. Dat commissariaat bepaalt dus of de omroep erkend wordt als dé lokale omroep. Voor dat ze dat besluit nemen vraagt ze aan de gemeenteraad een advies. Dat advies moeten wij uitbrengen voor 31 juli.”

Volgens de gemeenteraad en de wethouder voldoet de lokale omroep aan alle eisen. Alleen de fB houdt twijfels. Ron Boers (fB): “Ik kan ook nog noemen: transparantie over de kijk- en luistercijfers. We hebben geen idee of er überhaupt iemand luistert.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *