Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAATSTE STAP NAAR NIEUWBOUW VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- De plannen voor woningbouw op de hoek van de Willem Beukelszoon- en de Oranjestraat in Vlaardingen-Oost bevinden zich in een vergevorderd stadium. Voor de bouw van acht grondgebonden woningen en het aanleggen van in- en uitrit – is inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd.

Er bestond de afgelopen jaren grote onduidelijkheid over de bouwplannen in dit deel van de Oostwijk. Voor het braakliggend terrein in de Oranjestraat is in juli 2016 een bouwvergunning afgegeven door de gemeente. Daartegen hebben eenendertig belanghebbenden een bezwaar ingediend, maar een officiële reactie bleef uit.

Met de hulp van een advocaat is het de buurt maanden later duidelijk geworden dat alle bezwaren gegrond zijn verklaard. Toch zat een officiële bevestiging er niet in, omdat er fouten zouden zijn gemaakt bij de afhandeling van de benodigde vergunningen.

Zo’n 5 jaar geleden heeft het gemeentebestuur van Vlaardingen het bestemmingsplan aangepast voor de bouw van nieuwe huizen. De gemeente liet begin 2017 weten dat bewoners zijn gehoord bij de planontwikkeling en dat de bouwplannen naar aanleiding van hun opmerkingen zouden zijn aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *