RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REGELS BRANDVEILIGHEID RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De vakantiehuisjes op het Recreatieoord aan de Wierstraat in Hoek van Holland worden voortaan onderworpen aan strengere regels. De meeste huisjes op het kamp voldoen niet aan de nieuwste bouwregeling en de brandveiligheidseisen.

In de praktijk stuit de beheerder (Cluster Sport en Cultuur van de gemeente Rotterdam) op problemen met de voor nieuwe bebouwing geregelde afstandsbepalingen en oppervlaktematen. Regels die zijn gebaseerd op brandveiligheidseisen. In het bestemmingsplan is dit gerepareerd door een maximale goot- en nokhoogte op te nemen van respectievelijk 3 meter en 3,75 meter. Van deze minimale afstandseisen kan alleen worden afgeweken na positief advies van de Brandpreventiecommissie.

Het park is in eigendom van de gemeente Rotterdam. In het nieuwste bestemmingsplan (Kaapweg – eerste herziening) is een gedeeltelijke actualisering van de bouwregeling vastgesteld.

1 reactie op “REGELS BRANDVEILIGHEID RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

  1. Graag zou ik in overleg willen met de branpreventie commissie inzake regelgeving omtrend brangveiligheid van recreatie woningen op het recreatie terrein in Hoek van Holland. Kunt u contact met mij opnemen ?
    Tel 0618748392 of 010-4215304. Of per mail : bovenkerkh@gmail.com
    Bij voorbaar dank, groet Henriët Bovenkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *