Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

Redactieformule

header_re

KRITISCH EN ONAFHANKELIJK

De rubriek Waterweg Actueel (WA) biedt online, lokale actualiteiten waarbij de focus ligt op gebeurtenissen aan de noordelijke oever van de Nieuwe Waterweg: Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland.

WA maakt geen gebruik van (overheids)subsidies en accepteert geen financiële ondersteuning in ruil voor invloed op de berichtgeving door overheid(sinstellingen) en politieke partijen. Ook niet in de vorm van advertorials; advertenties, vermomd als redactionele artikelen (uitgezonderd zijn advertorials van particuliere bedrijven). WA ambieert geen positie als lieveling van het establishment en durft op gevoelige tenen te staan. Daardoor is WA de enige, kritische en 100% onafhankelijke, lokale, online nieuwsvoorziening in de regio Waterweg-Noord.

Via de eigen nieuwsvoorziening wordt in alle berichten, audio- en videoverslagen gestreefd naar journalistieke objectiviteit. In deze eigen, onafhankelijke berichtgeving streeft WA bovendien naar transparantie, vrij van newspeak en policor.

Waterweg Actueel erkent uitsluitend de oorspronkelijke code van Bordeaux, zoals opgesteld in 1954.

“Journalism is printing what someone else does not want printed: everything else is public relations.” ― George Orwell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *