Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

Redactieformule

header_re

KRITISCH EN ONAFHANKELIJK

De rubriek Waterweg Actueel (WA) biedt online, lokale actualiteiten waarbij de focus ligt op gebeurtenissen aan de noordelijke oever van de Nieuwe Waterweg: Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland.

WA maakt geen gebruik van (overheids)subsidies en accepteert geen financiële ondersteuning in ruil voor invloed op de berichtgeving door overheid(sinstellingen) en politieke partijen. Ook niet in de vorm van advertorials; advertenties, vermomd als redactionele artikelen (uitgezonderd zijn advertorials van particuliere bedrijven). WA ambieert geen positie als lieveling van het establishment en durft op gevoelige tenen te staan. Daardoor is WA de enige, kritische en 100% onafhankelijke, lokale, online nieuwsvoorziening in de regio Waterweg-Noord.

Via de eigen nieuwsvoorziening wordt in alle berichten, audio- en videoverslagen gestreefd naar journalistieke objectiviteit. In deze eigen, onafhankelijke berichtgeving streeft WA bovendien naar transparantie, vrij van newspeak en policor.

Waterweg Actueel erkent uitsluitend de oorspronkelijke code van Bordeaux, zoals opgesteld in 1954.

“Journalism is printing what someone else does not want printed: everything else is public relations.” ― George Orwell.

4 reacties op “Redactieformule

  1. Hallo zou dat bericht over die overval op de huisarts aub weg kunnen gehaald worden ..deze jongen heeft zijn straf gezeten en wil zijn leven opnieuw opbouwen .. en heeft geboet voor wat hij heeft gedaan ..en heeft er veel spijt van. Maar wil niet herrinerd worden aan zijn daden.

    1. Die huisarts wel dan? Wat hebben we te maken met wat zo’n klootzakkie zich wenst te herinneren? Die huisarts een trauma voor het leven en dat klootzakkie niet?

  2. Vervelend voor deze meneer.
    Maar zou deze huisarts geen slechte herinneringen hebben aan twee criminelen die hem met de dood bedreigden. Niet alleen woordelijk maar ook met een “vuurwapen” ? Kan mij voorstellen dat hij bij elke patiënt opnieuw de vraag stelt;” wat gaat er gebeuren”.
    Berouw komt na de zonde. Waarschijnlijk heeft hij wel spijt. Niet zozeer van zijn daad, maar dat hij zich heeft laten pakken.

  3. Sorry Rebecca, we moeten er natuurlijk rekening mee houden dat dit crimineeltje de verkeerde kleur driewieler heeft gehad in zijn prille jeugd en dat dit trauma tot deze laffe overval heeft geleid. Natuurlijk gaan wij rekening houden met zijn tere en niets dan goedwillende zieltje. Zijn (voorwaardelijke) taakstraf was natuurlijk veel te hoog en door die rechtszaak heeft hij ook nog een extra trauma opgelopen zodat hij voor eeuwig recht heeft op een uitkering. We zullen hem vertroetelen en in de watten leggen hoor. Hij moet trouwens wél uitkijken met oversteken……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *