Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RATTENPLAAG SCHIEDAM-NIEUWLAND NOG LANG NIET OVER

SCHIEDAM- Het is maar zeer de vraag of de rattenplaag in Schiedam-Nieuwland half november daadwerkelijk is opgelost. Eerder zou de Wijkregisseur wel een dergelijke harde toezegging hebben gedaan, maar volgens wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) betrof die toezegging het aanpakken van de buitenruimte. Het gedrag van buurtbewoners is namelijk medebepalend bij de bestrijding.

Ooijevaar: “Ik kan u niet beloven dat het is opgelost binnen 68 dagen of welke eenheid van tijd dan ook. Als het gaat om het aanpakken van de fysieke buitenruimte, datgene waar ik ook grip op heb, dan kan ik u garanderen dat wij daar mee bezig gaan.”

De aanpak zou ook niet alleen een taak zijn van de gemeente. “Dat oplossen moet van twee kanten komen”, laat de wethouder weten. Ooijvaar: “Het zit hem enerzijds in de fysieke buitenruimte, dat is ook wat de Wijkregisseur heeft bedoeld, namelijk het verwijderen van de bossages, het zaaien van gras, zodat er zo weinig mogelijk plekken zijn waar ratten zich kunnen ophouden, maar de uitdaging ligt ook bij de bewoners. Daarom blijven we onverminderd inzetten op het tegengaan van voedsel- en zwerfafval op straat. Als er voldoende voedsel is dan kan een koppel ratten binnen een jaar tot meer dan duizend ratten zijn uitgegroeid. Zorgen dat er geen voedsel op straat ligt is echt heel erg belangrijk. Er worden vallen gezet en klemmen, maar zolang er voedsel op straat ligt gaat geen enkele rat de moeite doen om zich te voeden via een klem.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “RATTENPLAAG SCHIEDAM-NIEUWLAND NOG LANG NIET OVER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *