Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RATTEN BIJ CONTAINERS VLAARDINGEN: ‘GEEN RISICO VOLKSGEZONDHEID’

VLAARDINGEN- Ratten verzamelen zich rond de restafvalcontainers in Vlaardingen, maar dit levert geen gevaar op voor de volksgezondheid. Informatieborden in diverse talen moeten een flink deel van de problemen gaan voorkomen. Dat is in het kort waarover gisteravond – alsnog – op initiatief van de fractie Boers (fB) is gesproken in de raadsvergadering. Eerder had de burgemeester een aantal vragen van de fB over de restafvalcontainers afgewezen.

Raadslid Ron Boers wil van de wethouder weten wat er wordt gedaan aan zaken als bijplaatsingen en de komst van ratten. Wethouder Bart de Leede (GroenLinks): “Op honderden locatie in de stad doen zich vrijwel nooit problemen voor rond de restafvalcontainers, maar er zijn bekende hotspots, waar veel problemen zijn, of eigenlijke voortdurend problemen zijn. Daaruit blijkt dat het om gedrag gaat. Gedrag van inwoners die problemen veroorzaken en daar moet dus ook de oplossing worden gezocht. “

Die oplossing heeft de wethouder al uitgetest. De Leede: “Binnen enkele weken zullen we op meer locaties, er is al geëxperimenteerd op een enkele locatie, maar het zal nu op meer locaties gebeuren, naast de containers instructieborden plaatsen met meertalige informatie en icoontjes, dus plaatjes, over het gebruik van de containers en de werkwijze bij grofvuil.”

Tegelijk bestrijdt de wethouder het idee van de fB dat er nu niet wordt opgetreden tegen de misstanden rond de containers. De Leede: “Er is in de afgelopen maanden extra ingezet door Toezicht en Handhaving. Dat heeft op dit moment al geleid tot meer boetes en waarschuwingen dan in heel 2020. En er wordt ook extra ingezet op het lege van de containers en het verwijderen van de bijplaatsingen. Er wordt dus meer gereden dan vorig jaar. Er is een extra ronde, met het oog op de problemen, op de zaterdagen om de bijplaatsingen bij de hotspots op te ruimen.”

Over de geconstateerde rattenoverlast is de wethouder kort. “Van risico’s voor de volksgezondheid rond de restafvalcontainers is in onze ogen geen spraken”, aldus De Leede.

4 reacties op “RATTEN BIJ CONTAINERS VLAARDINGEN: ‘GEEN RISICO VOLKSGEZONDHEID’

  1. Dit is echt verbijsterend!! De Leede beweert dat ratten “geen gevaar voor de volksgezondheid” zijn. Het staat er echt!

  2. Is mij niet geheel duidelijk of deze ratten vuil komen bijplaatsen of komen eten. In ieder geval pleuren ze nu niets van 4 hoog naar beneden, het lijkt erop dat ze zich iets gaan aanpassen aan normen en waarden.

    1. Idd , de echte ratten pleuren hun rotzooi gewoon van 4 hoog naar beneden en zijn altijd importratten . Maar dit mag ik natuurlijk weer niet zeggen want dan ben ik weer een racist ……………

      1. Je snapt het niet Jannes, natuurlijk gooit het importtuig massaal bepaalde wijken vol met afval. Niks mis mee om dat te benoemen. Iemand op zijn kleur afzeiken is wat anders, niemand kan zijn huidskleur voor zijn geboorte bepalen om het Jannes naar de zin te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *