Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘RAAR VERHAAL VAN BOMENRIDDERS SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De Bomenridders in Schiedam verspreiden een raar verhaal over het verwijderen van bosplantsoen bij de Wilhelminahaven (ter hoogte van Zwembad Zuid). Dat vindt Frans Hamerslag, de fractievoorzitter van Progressief Schiedam (PS). Naar zijn idee zijn de Bomenridders nauw betrokken geweest bij deze plannen. Hamerslag: ‘Beetje gek om dan zodra de uitvoering start te gaan klagen.’

Volgens de Bomenridders was dat ook precies de klacht van wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks). ‘Zijn info over ‘nauw betrokken zijn’ is anders dan de onze’, stellen de ridders. En: ‘We praten hem vandaag bij over onze ervaringen met het project en de projectleiding en dan zal het duidelijk(er) worden waar onze pijnpunten liggen.’

Eerder deze week is Fase 2 van de Natuurvriendelijke Oever in de noordoosthoek van de Wilhelminahaven van start gegaan. Het plan omvat recreatieve voorzieningen en natuurontwikkeling op de oever en in het water. ‘Een maand nadat de gemeente Schiedam aankondigde dat de stad met de aanleg van drie Tiny Forests 1800 bomen rijker zou worden, wordt groen verwijderd met een equivalent van zeker zes van deze kleine stadsbossen’, menen de Bomenridders.

De Bomenridders vonden vorig jaar zomer actieve bewoners uit Schiedam-Oost tegenover zich. Sinds eind april hadden de ridders zich gekeerd tegen de kap van tweeënzeventig bomen aan de lanen in Oost . De klankbordgroep van bewoners is juist voor de plannen, omdat de huidige bomen voor overlast zorgen en paalrot in de hand werken. De buurtbewoners stellen zich op het standpunt dat na ongeveer 18 jaar bakkeleien het tijd is dat alles vervangen wordt van gevel tot gevel.

Wethouder Ooijevaar heeft 2 jaar terug erkend (bij de hoorzitting van de Commissie Benoeming Wethouders) de oprichter te zijn van de Bomenridders in Schiedam. Een eerste daad van de Bomenridders was het zonder toestemming plaatsen van een boom in de Nieuwe Sluisstraat. Ooijevaar was daar persoonlijk bij betrokken en noemde het planten van de boom een ‘guerrilla actie’. Inmiddels heeft Ooijevaar bomenbeleid in zijn portefeuille.

Ook de Vlaardingse GroenLinks-wethouder Bart de Leede stond aan de wieg van de Schiedamse Bomenridders.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *