Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RAADSLID LEEFBAAR SCHIEDAM: WALGING OFFERFEEST

 

Villerius staat niet bepaald alleen in zijn walging. ‘Over de hele wereld worden dieren op primitieve en vaak sadistische wijze geofferd voor geloof, rituelen en tradities. De walgelijkste dingen worden uitgehaald. Hoe laaghartig en primitief de mens kan zijn, laat dit offeren van onschuldige medeschepselen zien’, stelt het bestuur van de Stichting Comité Dierennoodhulp.  De stichting is een van de weinige dierenrechtenorganisaties die stelling durft te nemen. 

SCHIEDAM- Het Schiedamse raadslid Arie Villerius (Leefbaar) reageert met afgrijzen op straten vol bloed naar aanleiding van het islamitische offerfeest dat vrijdag plaatsvond. Foto’s van rode straten in een ver buitenland worden door Villerius becommentarieerd met:  ‘Domme onontwikkelde inboorlingen’. Dit tot ergernis van oud-raadslid Juliette Glavimans (D66).  Zij vindt de woorden van Villerius ‘ongepast voor een volksvertegenwoordiger’. En: ‘Schiedam onwaardig’.

Over  de aanleiding voor Villerius zijn commentaar, de martelpraktijken op weerlozen dieren uit naam van allah,  maakt Galvimans zich minder druk. De D66’er besteedt er geen woord aan.

Dit jaar zijn er alleen al in Nederland voor het islamitische offerfeest zo’n 56.000 schapen, geiten en runderen ritueel, dus zonder verdoving, afgemaakt.

Uit afkeer voor de martelpraktijken in de bio-industrie worden steeds meer mensen vegetariër. Onder moslims is het aantal vegetariërs nihil. Kritiek op het offerfeest, met het oog op het dierenwelzijn, is binnen de islam niet aan de orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *