Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PVDA SCHIEDAM WIL MEEVALLER IN DUURZAAMHEID STEKEN

Fractievoorzitter : ' Te weinig naar  Programma Duurzaam'.
Fractievoorzitter : ‘ Te weinig naar Programma Duurzaam’.

SCHIEDAM- Fractievoorzitter Peter Groeneweg van de PvdA in Schiedam keert zich tegen de coalitiegenoten CDA, VVD en D66 om 380.000 euro aan overschot ‘terug’ te geven aan de OZB-betalers. Onverstandig, oordeelt de PvdA voorman, omdat nog helemaal niet duidelijk is of er werkelijk een overschot is.

In de Zomernota staat dat er in Schiedam financiële ruimte is waar de gemeenteraad mee kan doen en laten wat zij wil. Het gaat afgerond om 7 miljoen euro verdeeld over vier jaar.

De PvdA ziet liever dat geld achter de hand wordt gehouden voor in later jaren. Bijvoorbeeld voor projecten waarvoor in de Zomernota alleen startbudgetten beschikbaar zijn gesteld. Zo is er één ton startbudget beschikbaar voor het Programma Duurzaam. Veel te weinig, vindt Groeneweg. ‘Daarna komen de echte investeringen om de stad duurzamer te maken, in samenwerking met inwoners, bedrijven, organisaties enzovoorts. Bizar dat drie partijen van de coalitie wel de start van het Programma Duurzaam willen financieren, maar over de uitrol ervan de schouders ophalen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *