WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PVDA-BURGEMEESTER VLAARDINGEN WOONT NOG STEEDS IN BREDA

VLAARDINGEN- De Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) woont nog steeds in Breda ook al heeft ze een appartement in Vlaardingen. Ze beweert al jaren dat ze wel degelijk in de haringstad woont. In werkelijkheid draait Jetten Vlaardingen een rad voor ogen door nog gewoon in Brabant te wonen.

Wanneer we deze Tweede Pinksterdag de singel waar Jetten resideert inrijden staat daar haar blauwe KIA. Haar directe buren weten ons met zekerheid te melden dat Jetten bij hun in de straat woont. Dat blijkt ook uit gegevens van het kadaster waarover de redactie van Waterweg Actueel beschikt.

Volgens de gemeentewet zou Jetten vanaf nu nog precies een half jaar de tijd hebben om haar woonplaats Breda in te ruilen voor een definitieve woning in Vlaardingen. Het is publiek geheim dat de eerste burger van Vlaardingen dat niet van plan is.

In Breda bezit Jetten, samen met haar echtgenoot, een pand uit de jaren ’30 dat ze in 1994 kochten voor 106.638 gulden. Het rijtjeshuis staat nog nergens te koop. Hier woonde het stel ook al toen Jetten nog burgemeester was in het Zeeuwse Sluis. Haar beëdiging als burgemeester van Vlaardingen op 9 januari 2017 heeft daaraan niets veranderd.

Als wij aanbellen bij de Bredase woning van de Vlaardingse burgemeester, om haar te confronteren met onze bevindingen, blijft de voordeur gesloten. Op dat moment is het zonnescherm voor het raam van de doorzon woonkamer half gesloten. Wanneer we 5 minuten later nogmaals door haar straat rijden is hetzelfde zonnescherm vrijwel gesloten.

De burgemeester bezit sinds 3 april 2017 ook een appartement in Vlaardingen-Holy. De enkele bewoners die we aldaar spreken zeggen stuk voor stuk hun burgemeester nooit te zien. Er wordt zelfs openlijk getwijfeld of de burgemeester tot een van hun medebewoners hoort.

In de Gemeentewet is bepaald dat een burgemeester uiterlijk drie jaar na benoeming woonachtig moet zijn in de gemeente. Er zijn overigens geen sancties als daar niet aan wordt voldaan. Met ingang van 1 februari zijn diverse vergoedingen voor huisvesting van burgemeesters en van wethouders gewijzigd en afgestemd op genoemde uiterlijke termijn van drie jaar na benoeming.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 gedachten over “PVDA-BURGEMEESTER VLAARDINGEN WOONT NOG STEEDS IN BREDA

 1. Nou hoop ik toch zo dat dit een storm in een bittere bak koffie blijkt. Aan de andere kant is dit wel een manier om als burgemeester (..) met weinig èchte moeite impopulair te worden in relatie korte tijd. Òf je dat als burgemeester moet willen…. Lijkt me niet. Geef die aanleiding dan ook niet.

 2. Het is een manier om toch de functie van burgermeester te kunnen bekleden, met een leuk salaris en andere benefits.
  Alleen vraag ik mij af of ze echt wel begaan is met deze stad.
  Niet alleen vanwege dat ze hier eventueel niet zou wonen maar ook vanwege haar akties als burgermeester.
  Naar mijn idee is het er allemaal zeker niet beter op geworden.

 3. Wetten en regels zijn er slechts voor het klootjesvolk. Politici staan kennelijk boven (en buiten) de wet. Ook in Ridderkerk is dit fenomeen bekend. Een wethouder weigert pertinent te verhuizen en ook dit wordt uiteraard gedoogd. Maar o wee, als je niet op tijd je gemeentelijke heffingen betaalt. Vraagje: krijgt mevrouw Jetten een hogere reiskostenvergoeding omdat ze verder weg woont?

  N.B. ik heb dit niet, ik herhaal, niet al eerder gezegd!

 4. Misschien eens kijken wat nu de stand van zaken is… Mevr. Jetten heeft overal lak aan… Bruinsma zag je nog wel eens door de stad fietsen of over de markt lopen…. Jetten zie je nergens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *