Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘PUINZOOI MET FRACTIEVERGOEDINGEN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- ‘Het is een grote puinzooi met de fractievergoedingen in Vlaardingen’. Dat zegt Ingrid Wijker van de fractie Kerkhof. Het voormalige SP-raadslid weet dat haar oude partij het geld heeft gebruikt voor het SP-pand aan de Broekweg, maar kan geen specifieke details noemen, omdat alles door het SP-kantoor in Amersfoort zou zijn geregeld. Ze wil het ook geen fraude noemen. Wijker: “Het is ook niet alleen de SP geweest. Het ligt nog allemaal in handen van de Griffie. Die zijn alle verantwoordingen nu aan het nalopen.”

De zaak ligt sinds vanmorgen op straat dankzij raadslid Tim Thiel (fractie Boers). Hij schrijft op Facebook: ‘Beste Ingrid, jij bent jarenlang lid geweest van de SP, die zoals nu duidelijk is jarenlang de fractievergoeding heeft gebruikt voor het pand aan de Broekweg. Dat is tegen alle regels in en is volgens de regels ook nog eens alles behalve integer. Jij bent hier dus mede voor verantwoordelijk, dus aanspreekbaar op dit gedrag.’

Vaststaat dat de zaak met alle fractievoorzitters is besproken achter gesloten deuren op het stadhuis van Vlaardingen. Over de inhoud van dat gesprek wordt naar buiten vooral gezwegen door de betrokkenen. “Uitkomst is wel dat er per 1 januari 2020 een nieuwe verordening van start gaat waarin duidelijker regels staan waaraan de vergoedingen wel en niet mogen worden uitgegeven”, zegt Wijker.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *