Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERENFONDS PROVINCIE STEUNT PONT MAASSLUIS

Nieuwe college 2015-2019
Nieuwe college 2015-2019
MAASSLUIS- De provincie Zuid-Holland trekt 12 miljoen euro uit voor de opzet van een verenfonds. Met het fonds wordt het voortbestaan van onder meer de veerdienst Maassluis-Rozenburg gegarandeerd. Het fonds is een van de punten in het coalitieakkoord dat het nieuwe provinciebestuur van VVD, D66, CDA en SP in Zuid-Holland vrijdag naar buiten heeft gebracht.

In maart had de SP-Statenfractie al voor een revolverend verenfonds gepleit.

Zuid-Holland wordt als toonaangevende Europese regio de best bereikbare provincie van Nederland, schrijft het nieuwe provinciebestuur in z’n plannen voor de komende vier jaar. De ambitie is meer mensen in toegankelijk, betaalbaar en hoogwaardig openbaar vervoer en op de fiets, betere benutting van het wegennet en meer vervoer over water. Daarnaast gaat ook de wegenbelasting in Zuid-Holland vanaf volgend jaar omlaag. Dat heeft het nieuwe provinciebestuur eveneens bekend gemaakt. Per jaar gaat de provincie voor 10 miljoen euro minder innen aan de zogenoemde opcenten. Hoeveel dat scheelt per automobilist is nog niet duidelijk. De wegenbelasting in Zuid-Holland is op dit moment de hoogste van Nederland.

Op voorstel van D66 Zuid-Holland komt er ook 100 miljoen euro beschikbaar voor een toekomstgericht Energiefonds om nieuwe technieken op het gebied van duurzame energie te ontwikkelen. De regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter ontvangt 15 miljoen extra om te investeren in innovatieve bedrijven, zoals startups.

De portefeuilleverdeling (op hoofdlijnen) voor de kandidaat-gedeputeerden is als volgt:

– Rogier van der Sande (VVD) uit Leiden: financiĆ«n, personeel en organisatie en bestuur.

– Floor Vermeulen (VVD) uit Boskoop: verkeer en vervoer, vervoersautoriteit en MRDH.

– Han Weber (D66) uit Den Haag: energie, natuur & recreatie, landbouw en IRP Goeree-Overflakkee.

– Adri Bom-Lemstra (CDA) uit Westland: ruimtelijke ordening & wonen en economie & innovatie.

– Rik Janssen (SP) uit Wassenaar: milieu, water en cultureel erfgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *