Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROVENIERSBRUG SCHIEDAM WOENSDAG AFGESLOTEN

SCHIEDAM- Voor het hervatten van de werkzaamheden aan de Proveniersbrug in het centrum van Schiedam wordt de brug deze maand twee maal afgesloten. Aanstaande woensdag is de Proveniersbrug afgesloten van 07.00 uur tot 23.00 uur. De tweede afsluiting vindt plaats op vrijdag 21 augustus. Ook dan is de brug afgesloten voor al het verkeer tussen van 07.00 uur en 23.00 uur.

Bus en trambaan zijn nu al gestremd tot en met 19 oktober. De binnenstad van Schiedam blijft bereikbaar via een alternatieve route, die met borden wordt aangegeven.
Bus en trambaan zijn nu al gestremd tot en met 19 oktober. De binnenstad van Schiedam blijft bereikbaar via een alternatieve route, die met borden wordt aangegeven.

Daarna volgt nog één afsluiting van 28 september tot en met 16 oktober.

Door de afsluitingen en alle werkzaamheden komt voltooiing van de nieuwe brug in zicht. De Proveniersbrug, die in 2013 is gerenoveerd, zou sinds vorig jaar zomer niet meer open kunnen, omdat verschillende onderdelen van het mechaniek zijn afgekeurd. De gemeente wilde zekerheid dat de vernieuwde brug voldoet aan alle eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid, voordat hij in gebruik wordt genomen. In de afgelopen periode heeft de gemeente intensief overlegd met aannemer Van der Made. Naar aanleiding van deze gesprekken worden de werkzaamheden hervat. Hiertoe zijn inmiddels nieuwe panamawielen gefabriceerd en zijn diverse onderdelen getest.

Naar verwachting kunnen de werkzaamheden voor het eind van dit jaar worden afgerond.

1 reactie op “PROVENIERSBRUG SCHIEDAM WOENSDAG AFGESLOTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *