Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROTEST TEGEN LOSLOOPVERBOD HONDEN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Honden mogen vanaf 1 maart niet meer loslopen in het duingebied de Van Dixhoorndriehoek in Hoek van Holland. Stichting Zuid Hollands Landschap gaat dit verbod handhaven en overtreders zelfs beboeten. Dit tot onbegrip van de vele hondenbezitters die dagelijks hun geliefde viervoeter laten rondlopen.

De Rotterdamse VVD maakt bezwaar tegen het aangekondigd verbod. De partij vindt deze maatregel ‘suf en betuttelend’, omdat honden hier al decennia vrij mogen rondlopen en het gebied qua natuurwaarde de afgelopen jaren alleen maar sterker zou zijn geworden. Volgens de VVD lijken loslopende honden dus zeker geen bedreiging te vormen voor het natuurgebied. Daarom komt de VVD met schriftelijke vragen aan het Rotterdamse stadsbestuur: ‘Bent u bereid om met het Zuid Hollands Landschap in gesprek te gaan om te zorgen dat er geen boetes worden uitgedeeld totdat weer formeel geregeld is dat honden in de Van Dixhoorndriehoek vrij mogen rondlopen?’

Sinds 2 jaar geldt al een gedeeltelijk losloopverbod voor honden op het strand. Honden zijn alleen toegestaan voor 09.00 uur ‘s ochtends en ‘s avonds na 19.00 uur. Op het strand langs de Nieuwe Waterweg zijn honden het hele jaar door welkom.

Daarnaast zijn hondeneigenaren verplicht een schepje en een zakje mee te nemen én deze te gebruiken wanneer de trouwe huisgenoot een behoefte doet in het zand. En niet alleen daar: overal in Hoek van Holland geldt een opruimplicht.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *