RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROEF: 3-JARIGE OPVANG OEKRAINERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) onderzoekt, via een pilot, de mogelijkheden voor grootschalige, langdurige opvang van Oekraïners in de gemeenten Vlaardingen en Lansingerland. Volgens de VRR zou er momenteel geen enkel zicht zijn op de terugkeer van de Oekraïners naar eigen land, het betreft daarom opvang voor zeker 3 jaar.

Uitgangspunt is om de beoogde grootschalige opvanglocaties gescheiden te houden van de reguliere woningmarkt. Dit zou volgens de VRR betekenen dat de opvang geen impact heeft op het bestaande en toekomstige woningaanbod. Er wordt in de pilot specifiek gekeken naar toekomstige woningbouwlocaties waar nu nog geen plannen in uitvoering worden gebracht. Deze locaties lenen zich mogelijk goed voor de bouw van flexwoningen. Deze flexwoningen zouden dan later ook voor andere doelgroepen ingezet kunnen worden.

Bij de pilot gaat het in eerste instantie om het in kaart brengen van mogelijke locaties voor de opvang van 1.000 tot 1.500 Oekraïense asielzoekers voor een periode van drie jaar. De opvang is bedoeld voor de hele regio Rotterdam-Rijnmond. Daarnaast wordt ook de maatschappelijke impact van grootschalige opvang van Oekraïners in kaart gebracht. Het zou hierbij gaan om onderwerpen als zorg en infrastructuur, maar ook om onderwijs, inkomen en veiligheid.

In Vlaardingen verblijven nu al Oekraïners in de boerderij aan de Broekpolderweg en binnenkort in District U. De langdurige opvang komt daar nog bovenop.

9 reacties op “PROEF: 3-JARIGE OPVANG OEKRAINERS VLAARDINGEN

  1. nou meneer hans beetje meer empathie voor mensen uit oorlogsgebieden wat zou u willen als u moest vluchten en uw stad werd compleet verwoest en de burgers werden ook beschoten. de planeet is van alle mensen niet alleen van ons nederlanders en ik weet heus wel we wonen in een klein te dicht bevolkt land maar nood breekt ten alle tijden wetten.

   1. Conny, deze mensen hebben nooit en te nimmer empathie getoond voor vluchtelingen uit Vietnam, Joegoslavië, Irak, Syrië, Afghanistan en noem maar op. Jarenlang de Russen narren en nu zielig doen? Ze passen met hun klotementaliteit totaal niet in onze samenleving, evenals die mohammedanen.

    1. Onze dappere Oranjefamilie is gevlucht in 40-45 met het hele kabinet. Die angsthazen werden in 1945 merkwaardigerwijs als helden weer binnengehaald.

 1. Oekraïne wordt niet vernietigd. De Russen handhaven de afspraken uit 1991.
  De NAVO zou niet opschuiven voorbij de Oost-Duitse grens. Weet wat hier wordt
  binnengehaald. Volk dat prima terecht kan in Polen en Tsjechië. Bekijk de
  gruwelbeelden van wat het Oekraïnse leger momenteel in eigen land tegen de eigen
  mensen doet. Ja?! Dan wil je wel vluchten. Maar waarom helemaal naar Nederland?
  Hans heeft je het antwoord al gegeven.

 2. Ja goed idee. Gezellig. Kan ik eindelijk ook gewoon een vuurwapen kopen bij de buurman. En een medisch diploma lol. En hoe noem je de sklep ook al weer in het Oekraïens? Wel zielig dat de Afrikaanse en Midden Oosterse bevolking van Nederland weer keihard gediscrimineerd wordt. En waar moest ik mijn white privilege card ook alweer inleveren???

  1. Haha, die kloteluitjes uit het Midden Oosten die hier potverteren zullen wel de pest in hebben dat ze nu concurrentie krijgen uit het Oostblok op de profiteursmarkt. Nog even dan kan ik met pensioen. Ik heb al een stekkie in Zuid Amerika om hier van af te zijn.

 3. Buiten het bizarre rijgedrag (zie idioten op de weg) en de wodkaconsumptie halen we ook nog heel wat potentiële potenrammers in huis. Racistisch waren ze al zoals de meeste Oostblokluitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *