Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROBLEMEN BIJ INRICHTING COMENIUSGYMZAAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Netwerkbeheerder Stedin zou niet van plan zijn op korte termijn een stroomvoorziening te realiseren in de voormalige Comeniusgymzaal aan de Kloosterplaats (het voormalige Gat van Bolmers) in Schiedam. Het horecabedrijf Hotspot Hutspot kan naar eigen zeggen aan de slag met de inrichting van het monumentale pand, maar Stedin werkt niet mee.

Begin dit jaar kregen de initiatiefnemers het voor elkaar om het monument te verbouwen in strijd met de aanvankelijke regels, maar na een bezwaarprocedure ging de gemeente akkoord met de vervanging van de dakpannen en de hoofdentree. Dit gold ook voor het verwijderen van het plafond en isolatie van de buitenschil.

In 2017 deed de gemeente Schiedam de Comeniusgymzaal in de verkoop voor creatieve horecaondernemers. Een jaar later kwam het pand in handen van Stichting de Groot Fonds voor de koopsom van 80.000 euro. Het pand zal na de verbouwing worden verhuurd aan het project Hotspot Hutspot uit Rotterdam dat draait op mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die er ‘nuttige werkervaring opdoen en ontdekken waar ze goed in zijn’.

Hotspot Hutspot kwam vorig jaar in Rotterdam in financieel zwaar weer. De inkomsten vielen tegen en een van de drie vestiging op Heijplaat werd gesloten. Er was op dat moment een tekort van 30.000 euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *