Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PRESENTATIE ‘GO SURFING’ IN KROEPOEKFABRIEK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Op 14 december zullen BRUUT! & Anton Goudsmit de energieke sound van hun nieuwe album ‘Go Surfing’ ten gehore brengen in de Kroepoekfabriek, te Vlaardingen. Met deze plaat (verschenen op 22 november) brengt het vijftal een ode aan desurfrock uit de jaren zestig. Beluister hier het gehele album.

Anton Goudsmit (New Cool Collective) geldt al jaren als een iconische gitarist, die zich thuis voelt in jazz, maar zijn hand zeker niet omdraait voor andere stijlen. Hierin vinden devier heren van BRUUT! en Anton elkaar; jazz is hun fundament, maar het uitgangspunt is altijd om een dikke, dansbare groove neer te zetten. De muziek van BRUUT! kan klinken als de soundtrack van een soft-erotische Franse film of als een stampende groove-machine.

Voor het album ‘Go Surfing’ doken de vijf heren in hun grootouders’ platenkasten om oude surf hits uit de jaren zestig af te stoffen en die vervolgens, zo mogelijk, nog viezer en rauwerop plaat te zetten, waarmee ze laten horen dat surfmuziek hipper en sexyer is dan ooit. Naast hits van Dick Dale, The Beach Boys en Dolly Parton, hebben zij zich ook gewaagd aan minder voor de hand liggende composities. Zo is op het nummer ‘Tuyo(Narcos theme)‘ de titelsong van de hitserie Narcos onder handen genomen en getransformeerd tot een echt surfanthem.

Afgelopen week waren BRUUT! & Anton Goudsmit te gast bij De Wereld Draait Door waar ze een ode brachten aan Marco van Basten, bekijk hier de beelden: https://www.youtube.com/watch?v=-BDgdXaofCc

Bekijk hier de video voor het nummer ‘Baha-ree-ba!’ afkomstig van het nieuwe album: https://www.youtube.com/watch?v=5I48UW57eMQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *