Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PREMIÉRE ‘THE BRIDGES OF MADISON COUNTRY’ VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Na het succes van Sweeney Todd gaat theatergezelschap OpusOne nu ook met de musical The Bridges of Madison County het land in. Voorafgaand aan de theatertournee is het wederom de eer aan de Stadsgehoorzaal Vlaardingen om de allereerste voorstelling te verwelkomen aanstaande dinsdag 23 april.

In 2017 kreeg The Bridges of Madison County, die toen in het Amsterdamse Zonnehuis stond, lovende kritieken. Een jaar later was er een reprise in het De LaMar Theater. En nu kan de rest van Nederland drie maanden van deze voorstelling genieten. Hoofdrolspelers René van Kooten en Lone van Roosendaal zijn allebei enorm blij met deze derde reprise. “In het Zonnehuis kwamen veel theaterdirecteuren kijken en die waren al heel enthousiast. Maar het duurt dan wel even voor een productie een tour wordt”, zegt Van Kooten. Lonevult aan: “Ik hoopte wel op een tournee maar in het huidige theaterlandschap weet je het nooit. Er worden toch vaak voorstellingen gecanceld. Ik kijk ook stiekem wel op de zaalplattegronden van theaters en zie dat Bridges nu al goed loopt.”

Dat het publiek de voorstelling omarmt is volgens Roosendaal en Van Kooten zeer terecht. De twee acteurs zijn het er unaniem over eens dat Bridges of Madison County prachtig is. Het verhaal gaat over een getrouwde vrouw met kinderen. Het huwelijk is niet slecht maar de spanning is er ook wel een beetje uit. Als ze dan een vrijgevochten fotograaf ontmoet, staat alles op zijn kop. Gaat ze kiezen voor deze over de top liefde of voor haar gezin?

“Het is een puur liefdesverhaal. Absoluut niet bouquetreeks-achtig. Ik vind ook zo mooi dat er geen oordeel wordt geveld overde keuzes van de hoofdpersonen”, zegt Van Kooten. Dat de voorstelling bij mensen veel losmaakt is wel duidelijk. “Je ziet mensen in tranen de zaal uitkomen”, zegt Lone. “Zelf herken ik dat ook wel. Ik had het heel druk, werkte hard, werd gek van de puberteit van mijn kinderen en over mijn relatie dacht ik ‘is dit het nou’. Ik dacht ‘ik ga lekker op mezelf’. De pijn en verdriet die ik mijn man en kinderen zou aandoen, kon ik niet verdragen. Ik ben blij dat ik op tijd het licht heb gezien. Ik weet nu ook niet meerwat me bezielde. Ik denk gewoon een midlife crisis.” “Duidelijk is dat het publiek dergelijke situaties bij henzelf of bij anderen herkennen”, vult René aan. “Ik ben er niet naar op zoek om mensen te emotioneren maar ik heb het sinds Les Miserables niet meer meegemaakt.”

René past de folkmuziek als een jas. De vrouwenpartij daarentegen is licht Italiaanse opera. “Ik moet er wel voor werken wanthet is best pittig en ik ben ook weer op zangles”, vertelt Lone. Voor René komt de tournee van ‘Bridges’ na een drukke tournee van Evita waarbij hij ook privé het nodige voor zijn kiezen kreeg toen zijn vrouw ziek werd en hun dochtertje Sophia veel te vroegwerd geboren. “Bij iedere andere productie had ik me teruggetrokken maar ‘Bridges’ speel ik graag op mijn tandvlees door.” Lone lacht: “Gelukkig maar want ik word elke avond weer verliefd op jou.”

The Bridges of Madison County met René van Kooten, Lone van Roosendaal

Dinsdag 23 april – 20:15 uur (deuren open 19:15 uur)

Toegangsprijs: € 34,00, kaarten via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/thebridgesofmadisoncounty

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *