Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POMPSTATION GYM SCHIEDAM-OOST TIJDENS OPEN MONUMENTENDAGEN

SCHIEDAM– Het voormalige pompstation aan de Rotterdamsedijk te Schiedam, een Rijksmonument uit 1922, is door BOEi opgeleverd aan de Schiedamse sportondernemers Mik van Noordennen en Simone Duchenne. Na een omvangrijke restauratie krijgt het gebouw een tweede leven als Pompstation Gym: een selecte club leden zal er personal training gaan volgen in onder meer krachttraining, fitness en shape.

MIK is opgericht in 2013 met de gedachte dat krachttraining en fitness de basis vormen voor vitaliteit en energie. MIK verzorgt 1 op 1 trainingen, duo trainingen of trainingen in klein groepsverband (maximaal 4 personen). Voor iedereendie wil afvallen, sterker wil worden, professioneel sport, gezonder wilt leven of vitaal oud wil worden. Meer informatie via www.mikpersonaltraining.nl
Op zaterdag 12 en zondag 13 september is het publiek tussen 12:00 uur en 18:00 uur welkom voor een ‘sneak preview’ tijdens de Schiedamse Open Monumentendagen. De officiële opening volgt op zaterdag 3 oktober.

Mik van Noordennen, samen met Simone Duchenne eigenaar van Pompstation Gym: “Ik denk dat we met recht kunnen spreken van de meest unieke gym van Nederland. Wij hebben ervaring met mooie plekken: onder de Grensflat in Schiedam runnen wij een sportschool. In het Pompstation kunnen geïnteresseerden straks een-op-een trainingen, duo-trainingen of trainingen in klein groepsverband volgen. Personal training op maat, met veel begeleiding en aandacht.”

Sylvia Pijnenborg, adjunct-directeur BOEi: “In 2014 namen wij het rijksmonument over om het een nieuwe bestemming te geven. Onze belangrijkste voorwaarde was behoud van dit unieke erfgoed en de bijzondere machines, die de afgelopen jaren door vrijwilligers draaiend werden gehouden. Met MIK Personal Training hebben we een huurder gevonden die het gebouw weer tot leven brengt zonder het monumentale karakter aan te tasten. Met recht een bijzondere herbestemming.”

Het pompstation werd in 1922 gebouwd door het Rotterdamse waterleidingbedrijf en bevat indrukwekkende mintgroene machines die ooit de waterdruk van Schiedam regelden, maar door modernisering van het waterleidingbedrijf haar functie verloren. De gasmotor van firma Deutz uit Keulen, de laatste van haar soort in Nederland, is als uniek stuk industrieel erfgoed bewaard gebleven.

De restauratie en herbestemming van het pand is mede mogelijk gemaakt door onder andere Fonds Schiedam Vlaardingen, Gemeente Schiedam en de Provincie Zuid-Holland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *