Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE SCHIEDAM HANDHAAFT SCOOTERVERBOD FIETSPAD

SCHIEDAM- De politie in Schiedam heeft vanmorgen voor zonsopgang het scooterverbod gehandhaafd op het fietspad tussen de Vlaardingerdijk en scholengemeenschap Spieringshoek. Dit naar aanleiding van klachten over scooters op het fietspad .

Sinds begin vorig jaar zijn bromfietsers in bijna heel Schiedam verplicht om op de rijbaan te rijden en niet meer op het fietspad. Binnen de bebouwde kom mogen bromfietsen op de hoofdrijbaan 45 km/u rijden. Ze kunnen daardoor de snelheid van het autoverkeer goed volgen. De gemeente Schiedam vindt dat bromfietsers beter zijn beschermd dan fietsers, omdat ze een helm dragen.

Binnen de bebouwde kom mogen bromfietsen op de hoofdrijbaan 45 km/u rijden. Ze kunnen daardoor de snelheid van het autoverkeer goed volgen. In Rotterdam is deze maatregel al langer van kracht. Daar heeft die geleid tot veel minder ongelukken met bromfietsers.

Op basis van de geregistreerde ongelukken in Schiedam van de laatste jaren is gebleken dat de totale hoeveelheid ongelukken daalt, maar het aantal ongelukken met bromfietsers stijgt juist. Bij bijna een kwart van de geregistreerde ongelukken met verkeersslachtoffers zijn bromfietsers betrokken, blijkt uit cijfers waaroverde gemeente beschikt.
De ongelukken gebeuren vaak op locaties waar bromfietsers nog op het fietspad rijden en op kruisingen in aanraking komen met afslaand (auto)verkeer, zoals op de Burgemeester van Haarenlaan, de Vlaardingerdijk, de Piersonstraat en de kruising Schiedamseweg/Nieuwe Damlaan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “POLITIE SCHIEDAM HANDHAAFT SCOOTERVERBOD FIETSPAD

  1. Ik vraag mij af welke gek het uitgevonden heeft om fiets paden aan te leggen waar men van twee kanten kan komen terwijl er aan bij de zijden van de weg ruimte genoeg is als automobilst kom je ogen te kort en er iedere dag bijna ongelukken gebeuren.

  2. Snor-scooters mogen op het fietspad maar rijden vaak veel sneller dan 25km/h.
    Ze zijn veel te breed, met 2 gasten erop ook erg zwaar. Levensgevaarlijk voor fietsers.

  3. Ik vindt het helemaal belachelijk dat de bromfietsers op de rijbaan moeten gevaarlijk vind ik zelfs en dan dat iritante getoeter van de auto mobilisten achter je .fietsers hebben meer kijk op die k.u.t. telefoon dan op het verkeer. Daarom die ongelukken en niet de schuld van de bromfietsers , p.s. minister ook dom bezig .neem de🚲 fietsers onder handen met de telefoon in het verkeer. Bromfietsers 🛵gewoon weer terug op het fietspad dat is veiliger.🛵

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *