WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLANNEN VOOR WOONTOREN SCHIEDAM-OOST WORDEN DOORGEZET

SCHIEDAM- Projectontwikkelaar Blauwhoed en de gemeente Schiedam hebben een addendum getekend, een aanvulling op de eerdere overeenkomst voor uitgifte van grond aan de Kop van de Singel. Blauwhoed onderzoekt aankomende periode in overleg met de gemeente eventuele doorstartscenario’s van s’MAAK, binnen de oorspronkelijke prijsvraagvoorwaarden.

Begin 2020 is projectontwikkelaar Blauwhoed na een zorgvuldige selectieprocedure geselecteerd als winnaar voor de ontwikkeling van de Kop van de Singel in Schiedam. Na het winnen van de tender is er voortvarend gewerkt aan de ontwikkeling van deze bijzondere locatie.

De Kop van de Singel is een gezichtsbepalende locatie. De toevoeging van een iconisch gebouw op deze plek versterkt de entree naar de stad en verlevendigt het Stationsplein van het station Schiedam Centrum. Vanuit deze gedachte is het ontwerp van s’MAAK, geïnspireerd op de Schiedamse molens, ontstaan en uitgewerkt.

De geplande bouw van het iconische gebouw op de Kop van de Singel kon in januari 2023 op dat ogenblik nog niet doorgaan. Blauwhoed werd toen verrast vanwege het niet afgeven van een garantiecertificaat door de verzekeraar aan de aannemer die s’MAAK zou gaan bouwen. Alle aannemingsovereenkomsten en daarmee ook alle koopovereenkomsten tussen de kopers en Blauwhoed konden toen niet tot stand komen.

Eén gedachte over “PLANNEN VOOR WOONTOREN SCHIEDAM-OOST WORDEN DOORGEZET

  1. Goed idee, stapelen met die handel, anders komen we grond tekort en moeten we nog meer boeren om zeep helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *