Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLANNEN BUURTSCHAP WINDAS-SCHIEDAM LOPEN SPAAK

Dit transformatorstation aan de rand van Windas kan wel een opknapbeurt gebruiken, vinden omwonenden.

SCHIEDAM- Netwerkbeheerder Stedin heeft nog altijd geen toestemming gegeven voor het beschilderen van het trafohuisje bij het voormalige buurschap Windas (1651-1941) in Schiedam. Inwoonster Wilma de Vette en haar buurvrouw Jolanda Kleiss zijn druk met fondsenwerving, maar het zit allemaal niet mee. Gevreesd wordt dat het plan dit jaar niet meer wordt uitgevoerd.

Het huisje aan de rand van het Beatrixpark is eigendom van Stedin. Alleen met hun toestemming kunnen de omwonenden aan de slag, weet Wilma de Vette. “Er is geld nodig voor de verf en voor de kunstenaar die het voor ons doet.  En een anti graffiti coating. Het gaat al snel om een bedrag van 1.500 tot 2.000 euro”, zegt De Vette. “De kunstnaar  die wij op het oog hebben heeft ook het hokje opgefleurd bij de speel-o-theek tegenover de Boshoek. Daar ben ik zelf vrijwilligster, dus ik weet hoe zij werkt.”

Tijdens het eerstvolgende wijkoverleg zal De Vette het plan opnieuw  ter sprake brengen. “Maar na september gaan we ook alweer naar de winter toe. Als het erg nat wordt en het gaat vroeg vriezen dan ben ik bang dat het misschien wel het voorjaar wordt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *