RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PETITIE VOOR BUITENBAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Op de site petities.nl is dit weekend een actie gestart voor een buitenzwembad in Vlaardingen. Sinds het verdwijnen van het Kolpabad en de sluiting van het Shell-sportpark heeft de Haringstad geen buitenzwembad meer.

zwembad

De opsteller van de petitie vraagt om een buitenbad in Vlaardingen, omdat de surfplas nooit zal verbeteren, de Kulk geen buitenbad heeft en Vlaardingen te groot is om geen buitenbad te hebben. Bovendien zou een buitenbad ‘jaren geleden zijn beloofd’.

Het verzoek om het buitenbad lijkt rechtstreeks gericht aan wethouder Arnoud Hoekstra (SP). Op het blog van zijn eigen partij schreef Hoekstra twee jaar terug al uitvoerig over de hoge kosten voor een zwembad in Vlaardingen. “Het heeft een hoge water- en energierekening en er is een professionele organisatie nodig om het bad te exploiteren. De wetgever (het Rijk) en de toezichthouder (de provincie) stellen hoge eisen aan hygiëne, veiligheid en waterkwaliteit. Deze hoge eisen brengen hoge kosten met zich mee. Deze fysieke en personele kosten zijn niet of slechts beperkt”.

Inmiddels beheerd Hoekstra de Vlaardingse financiën en heeft zijn college net met pijn en moeite een bezuinigingsronde bij zwembad de Kulk door de gemeenteraad geloodst.

Voor wie de petitie voor een buitenbad in Vlaardingen wil tekenen, klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *