Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PER 1 JULI BOETE (MAX. 4.150 EURO) OP WEGWERPPLASTIC SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tot eind maart zal de gemeente Schiedam nog niet handhavend optreden tegen het gebruik van wegwerpplastic tijdens evenementen. Dit vooruitlopend op de uiteindelijke boete van maximaal 4.150 euro (of 3 maanden gevangenisstraf) voor onder meer het gebruik van plastic wegwerp bekers, vorken, lepels, glazen, flessen, blikjes zakjes, borden en (bewaar)bakjes.

Het eerste kwartaal van dit jaar zal worden gebruikt voor de communicatie met evenementenorganisatoren over het verbod en de mogelijke alternatieven. Organisatoren krijgen een folder. Ook zal er op de gemeentelijke internetpagina informatie worden geplaatst over het verbod.

Vanaf april tot en met juni zal, bij een constatering van een overtreding, de organisator door de gemeentelijke handhavers worden gewaarschuwd.

Per 1 juli zal er handhavend worden opgetreden. Dit kan zowel bestuursrechtelijk door de burgemeester als strafrechtelijk door het openbaar ministerie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “PER 1 JULI BOETE (MAX. 4.150 EURO) OP WEGWERPPLASTIC SCHIEDAM

  1. Bizar. Dit betekend dat het gebruik van plastic, ook als je dat keurig bij het kunststofafval afvoert, een hogere straf kan opleveren dan, pak-hem-beet autodiefstal (max 5 weken) of woninginbraak (max 10 weken). Je krijgt dus een strafblad als je plastic gewoon keurig bij het kunstofafval doet.

    Alle verhoudingen zijn hier zoek. De straffen staan in geen enkele relatie tot andere straffen. Ze zijn totaal achterlijk geworden in die gemeenteraad.

  2. Waarom dan geen boete dat al dat plastic op de grond gegooid wordt, terwijl er veel bakken staan. Dat vind ik ASO gedrag. Moet je dan eens opletten als je een fikse boete krijgt als je het niet in de bak gooit. Ideetje ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *