Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PATHÉ SCHIEDAM NIET BLIJ MET KOMST HOTEL

SCHIEDAM- Pathé is niet gelukkig met de bouw van een hotel pal naast het bioscoopcomplex in Schiedam. De bezwaren van Pathé hebben er op het laatste moment voor gezorgd dat de bespreking van een aangepast bestemmingsplan van de agenda is gehaald voor de raadscommissie van vanavond. Wel meldt het stadsbestuur dat er constructieve gesprekken lopen tussen de gemeente en Pathé.

Bij Pathé denkt men dat een hotel direct naast het bioscoopcomplex grote, negatieve effecten heeft. Gevreesd wordt voor de bereikbaarheid (verkeer en parkeren) van de bioscoop, maar ook is er angst voor schaduw, inkijk, gebrek aan privacy en het beperken van de bouwmogelijkheden voor de Euroscoop.

Pathé vindt dat bij de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ook de hotelontwikkeling had moeten worden betrokken. Nu zou er vrij gemakkelijk worden gedacht aan dubbelgebruik van de
parkeergarage bij de bioscoop. Voor Euroscoop is dit onaanvaardbaar.

Door de wijziging van het bestemmingsplan wordt de mogelijkheid voor een tweede hotel, bovenop het bioscoopcomplex, tegengegaan. De oorspronkelijke hotellocatie naast de bioscoop maakt geen deel uit van de herziening van het bestemmingsplan, omdat deze nog niet is gerealiseerd. Voor de locatie van het hotel blijft het bestemmingsplan uit 2015 gelden.Het gemeentebestuur heeft 2 jaar terug al ingestemd met de komst van dit viersterrenhotel met luxe penthouses.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *