Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUDERENPARTIJ SCHIEDAM ONTDEKT PLEIDOOI VOOR DWANG WARMTENET

SCHIEDAM- Er moet een ‘wettelijk breekijzer’ komen, dat bewoners kan dwingen van het aardgas af te gaan. Daarvoor pleit het G40-stedennetwerk – veertig (middel)grote steden, waaronder Schiedam – in een brief aan de Kamercommissie voor EKZ en BZK. Dit tot verbazing van de OuderenPartij Schiedam (OPS). De partij wil van het Schiedamse stadsbestuur weten of men dit pleidooi onderschrijft. Zo niet: wat heeft men op het stadskantoor gedaan om het eigen standpunt aan de overige leden van de G40 kenbaar te maken? En hoe heeft Schiedam de Tweede Kamer geïnformeerd dat deze brief niet namens Schiedam is geschreven?

De OPS wil ook weten hoe de brief zicht verhoudt tot eerdere toezeggingen dat van gas af gaan altijd vrijwillig zou zijn.

De G40-brief is van de hand van de GroenLinks-wethouder Karin Dekker uit Assen. Namens de G40 dringt zij er op aan dat gemeenten mogelijkheden krijgen om huiseigenaren te dwingen van het gas af te gaan. ‘Want als een handvol bewoners in een buurt niet mee wil doen, is een gasleiding naast een warmtenet simpelweg een veel te dure aangelegenheid’, zo meent de Drentse GroenLinks-bestuurder.

Een ruime raadsmeerderheid in Schiedam vindt het ondertussen niet nodig om schriftelijk te worden geïnformeerd, door het stadsbestuur, over de juridische mogelijkheden die WoonPlus heeft voor het aansluiten van hun huurders op het warmtenet. Woonplus kan naar de rechter stappen wanneer minder dan 70% van de huurders in een flat geen aansluiting wenst op het warmtenet. Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) vindt dat verdedigbaar met een beroep op het huurrecht.

5 reacties op “OUDERENPARTIJ SCHIEDAM ONTDEKT PLEIDOOI VOOR DWANG WARMTENET

  1. Jeroen Ooiengevaar moet lekker opzouten…. Hij zal vast een bonus krijgen dat hij zich hier zo hard voor maakt. Niemand gaat mij dwingen om van het gas af te gaan, mijn huis ik betaal netjes iedere maand mijn huur, dus dan bepalen hun niet of ik van het gas af moet. Dan maar juridisch en dan ze me eruit moeten gooien.
    Maar dit is echt crimineel gedrag.

  2. Inderdaad opzouten mejuffrow Ooievaar.Anders halen we Bor de Wolf er bij.! Maar alle gekheid op een stokje. Van het gas mag en gaat er nooit komen. Ondanks het doordachte voorstel van Denk. In ruil voor een Turks bejaardenhuis van 9.5 miljoen. En dan met dwang de inwoners in de ellende te storten. Gaat nooit gebeuren. Hoe komen ze er op.

  3. Inderdaad opzouten met al die warmtenet geilaards, zullen ze vast zelf beter van worden, de Eneco in elk geval wel. 19 mil zou het in Rotterdam kosten voor 55.000 huishoudens ze zitten al bijna aan de 100 mil, een hoofdpijn dossier. Trek daar eens lering uit ipv maar door te zeuren. Zoek een minder dure hibby

  4. Het gaat mij er ook om, dat er niet gekeken wordt naar waar de mens en het milieu echt gebaat bij zijn en dat is echt niet van het gas af. Het gaat gemeentes om de enorme bedragen subsidies die ze ontvangen waar men zelf beter van wordt. Is men echt onderzoek gaan doen naar kernenergie wat vele malen schoner. Ik wordt gewoon wat opstandig als ik weer een managerment cultuur zie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *